pedagogjobb.se

Speciallärare/Specialpedagog till grundsärskolan

Ort
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Speciallärare/Specialpedagog till grundsärskolan

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun! 
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor. 

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten. 

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.se

Grundsärskolan i Ängelholm tillhör Nyhems rektorsområde. 
De yngre eleverna, åk 1-6 som valt att gå i grundsärskoleklass går på Ängelholms Montessoriskola och de äldre eleverna, åk 7-9, går på Nyhemsskolan. 
Vi har ca 40 elever inom grundsärskolan idag. 

Arbetsuppgifter

Vi söker en speciallärare/specialpedagog med inriktning utvecklingsstörning till Grundsärskolan i Ängelholm. 

Du kommer att ingå i ett arbetslag om tre till fem andra specialpedagoger/speciallärare där det är ett gott och öppet arbetsklimat. Tillsammans arbetar ni med att ytterligare utveckla grundsärskolans pedagogiska verksamhet och samarbetet med grundskolan på våra båda skolor. Till din hjälp i elevhälsofrågor har du ett mycket erfaret elevhälsoteam innefattande rektor, skolpsykolog, logoped, skolkurator, skolsköterska, specialpedagog samt studie- och yrkesvägledare.

Du har god insikt och kunskap i grundsärskolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet, samt arbetar utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån den individuella elevens eller elevgruppens behov. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever och är professionell i bemötandet med deras vårdnadshavare och dina kollegor. Du är en given arbetsledare i klassrummet för både elever och elevassistenter. 
Du har god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning. Det är nödvändigt att du behärskar god svenska i tal och skrift.
Under första året är tjänsten delad med undervisning både i åk 1-6 och 7-9. Undervisningen kommer främst att ske inom inriktningen ämnesområden och kan även innefatta ämnesområdet estetisk verksamhet i slöjd- och bildsal. Läsåret efter blir undervisningen antingen i åk 1-6 eller 7-9.

Grundsärskolan i Ängelholm har ett etablerat nätverksarbete tillsammans med intilliggande kommuner, där kollegialt lärande och gemensam fortbildning står högt på agendan.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i särskola, samt har kunskap/erfarenhet av lågaffektivt bemötande, ADHD, autism och alternativ kommunikation.

Kvalifikationer

Behörig speciallärare/specialpedagog med inriktning utvecklingsstörning, samt teckenkommunikation. 

Tänkbart att du är under utbildning eller intresserad av att läsa vidare enligt ovanstående. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid erfarenhet och personlig lämplighet. 

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-09

Ansökan

Referensnummer:   2:8/19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: 
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Helena Collijn

Rektor särskolan 0431 – 87 000

Facklig företrädare

Facklig företrädare nås via Kundtjänst.

0431-87000

Dela detta jobb

Speciallärare/Specialpedagog till grundsärskolan

Ängelholms kommun