pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Speciallärare/Specialpedagog Mockasinens grundsärskola

Ort
Utgår

2022-10-04

Ansök nu

Speciallärare/Specialpedagog Mockasinens grundsärskola

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Solbergaskolan ligger i norra Älvsjö, en skola med grundskola F-6 samt två grundsärskoleverksamheter, Mockasinen och Broskolan, vilka sammanlagt har plats för ca 35 elever med diverse funktionsvariationer bla autism, flerfunktionshinder och IF-intellektuell funktionsnedsättning. Samtliga elever läser enligt grundsärskolans kursplaner för ämnesområden. Vi arbetar i klassteam där även elevassistenter ingår.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en speciallärare/specialpedagog med inriktning utvecklingsstörning med erfarenhet av arbete i grundsärskolans ämnesområden, autism och tydliggörande pedagogik. Förutom undervisning kommer du ansvara för planering, utförande och utvärdering, vilket utformas i samråd med teamet. Du är lyhörd för elevernas individuella förutsättningar och behov och arbetar för att utveckla åtgärder i undervisningen. Du kommer som klasslärare vara ansvarig för 5-7 elever och ha det övergripande ansvaret för deras kunskapsutveckling. Eleverna är inom AST och andra funktionsvariationer med IF, där beteendeproblem kan förekomma. Förmåga till samarbete i team med lösningsfokusering krävs för arbetet och du har vana av samarbete med elevassistenter gällande arbetssätt och elevernas undervisning utifrån styrdokumenten. Du leder och organiserar ditt arbete så att en trygg lärandemiljö skapas och har en god bedömnings- och anpassningsförmåga. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt för att skapa ny kunskap. Ett nära samarbete med övriga lärarkollegor finns inom verksamhetens organisation och struktur.

Kvalifikationer

Speciallärare/specialpedagog med behörighet att undervisa i grundsärskolans ämnesområden. Du har erfarenhet av arbete inom grundsärskola med flera olika elevgrupper/funktionsvariationer. Då vi arbetar efter ett eget uppbyggt system där dokumentation ingår, krävs det att du har ett strukturerat, systematiskt och organiserat arbetssätt. Du är tydlig, ödmjuk och rak i din kommunikation. Är trygg, stresstålig och flexibel och har en god förmåga att motivera andra, såväl elever som elevassistenter. Du har en drivkraft i att skapa engagemang och delaktighet och tar ett stort ansvar för ditt arbete. Som speciallärare leder du undervisningen samt arbetar direkt med elever i undervisningssituationer. Att du använder AKK är meriterande, liksom erfarenhet och kunskap om tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet.

Övrigt

Vi tar inte emot ansökningar via e-post!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Speciallärare/Specialpedagog Mockasinens grundsärskola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen