pedagogjobb.se

Ellen Fries gymnasium

Vill du vara med att starta Ellen Fries gymnasium? Att få vara med om att sätta elever och lärprocesser i fokus och skapa denna skolkultur i Uppsalas nya kommunala gymnasieskola?

Vi bemannar skolan från starten med fyra speciallärare/specialpedagoger för att vi vet att det är viktigt för hela skolan att alla elever snabbt får möjlighet att hitta sitt lärande och lyckas. För att nå dit behöver vi inte gissningar eller tyckanden om vad eleverna behöver. Vi behöver mer kunskap, den kunskap som du besitter.

Ellen Fries gymnasium är Uppsalas nya kommunala gymnasieskola med introduktionsprogram och nationella program. De flesta lärare som är med från start kommer från Uvengymnasiet och Linnégymnasiet, arbetslag som under många år har samlat på sig omfattande erfarenheter av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. När vi nu blir Ellen Fries gymnasium och utökar skolan med både yrkes- och studieförberedande program har vi kunskap och chansen att skapa Sveriges bästa gymnasieskola. Vi kommer att arbeta med ett undersökande förhållningssätt för att hela tiden veta hur våra handlingar påverkar elevernas lärande. Med genomtänkta förändringar i klassrumspraktiken får vi med oss alla elever, även de som kämpar med sitt lärande.

Läs mer om skolan här (http://www.ellenfriesgymnasium.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Uppdraget är kartläggning av elever i behov av särskilt stöd, handledning av elever och kollegor, undervisning i matematik kan ingå i tjänsten. Speciallärarna är tongivande i elevhälsoteamet och dessutom viktiga för utveckling av skolans undervisningsmetoder. Övergripande ansvar för åtgärdsprogram och utformning av särskilt stöd på skolan. Du kommer att arbeta i team på skolan, tillsammans med ytterligare tre speciallärare/specialpedagoger.

Din bakgrund
Vi söker dig som har speciallärare- eller specialpedagogutbildning och lärarlegitimation med behörighet för matematik på gymnasiet. Inriktning mot matematikutveckling är meriterande. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Att du har goda IT-kunskaper och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är en förutsättning.

Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du är också bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Thorbjörn Kättström, programrektor, 018-727 21 09
Johan Furenborn, programrektor, 018-727 20 21

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Alexander Schöning 070-379 92 24
Lärarnas riksförbund, Helena Dübeck 076-798 30 95

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Speciallärare/specialpedagog med inriktning matematikutveckling

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-06-10

Ansök nu

Dela detta jobb