pedagogjobb.se

Logga

Speciallärare/resurslärare

Ort
Kategorier
Utgår

2018-08-03

Ansök nu

Speciallärare/resurslärare

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är cirka 1700. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och utbildning ryms även centrala elevhälsa. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet

ARBETSUPPGIFTER
Storängsskolan söker en speciallärare/resurslärare med inriktning åk 3-5. Din primära uppgift blir att jobba elevnära med skolans elever. Arbetet innebär att tillsammans med klasslärare stötta och arbeta fram anpassningar utifrån varje elevs behov. I arbetet ingår också att planera övriga speciella insatser utifrån kartläggningar och screeningar samt ge förslag på lämpliga strategier, metoder och verktyg, som stöd till skolans elever och lärare. Du kommer ingå i ett större arbetslag med lärare och elevassistenter från åk 3-5. I tjänsten ingår inget mentorskap.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad grundskolelärare med behörighet i svenska och matematik upp till åk 6. Är du utbildad speciallärare eller specialpedagog anses det som meriterande till tjänsten. Du är förtorgen med skolans läroplan och styrdokument. Du har förmåga att upprätthålla professionella, goda och förtroendefulla relationer och har lätt för att samarbeta med elever, föräldrar och kollegor.

ÖVRIGT
Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Speciallärare/resurslärare

Finspångs kommun