pedagogjobb.se

Speciallärare med uppdrag som språkpedagog

Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-05

Ansök nu

Speciallärare med uppdrag som språkpedagog

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

http://alfrednobelskarlskoga.se/nyfiken-pa-karlskoga.html

Skolförvaltningen är kommunens näst största förvaltning och arbetar målinriktat för en tillgänglig skola för alla. Vi ansvarar för förskola, familjedaghem, öppen förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, fritidsgårdar samt vår lägeranläggning i Knapped.

Häsängsskolan är belägen i den södra delen av Karlskoga och har ca 300 elever i årskurserna 2-6. Till Stråningstorpsskolan hör även Häsängsskolan där eleverna går i förskoleklass och årskurs 1 med tillhörande fritids.

Registerkontroll
För att få arbeta inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet ska du, enligt lagen om registerkontroll lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats.

ARBETSUPPGIFTER
Språkpedagogen ska på respektive enhet bedriva ett stödjande arbete gällande läs- och skrivutveckling på grupp- och individnivå. Detta innebär att denne tillsammans med pedagogisk personal på skolan arbetar aktivt för att säkerställa att innehållet i läsplanen efterföljs. Utifrån kunskapskravet i läsförståelse i slutet av årskurs 1 är språkpedagogens främsta uppdrag att arbeta förebyggande med de elever som riskerar att utveckla eller redan har läs- och skrivsvårigheter och därmed riskerar att inte nå kunskapskravet.
Utifrån resultatet på dessa screeningar är språkpedagogens roll att enskilt eller i samverkan med skolans elevhälsoteam planera och genomföra adekvata åtgärder på grupp- och individnivå. Sammanfattningsvis är språkpedagogens huvudsakliga uppdrag att bidra till att öka måluppfyllelsen för godtagbara kunskaper i läsförståelse i slutet av årskurs 1.

I ditt uppdrag som speciallärare kommer du, i samarbete med elevhälsan, genomföra pedagogiska utredningar samt upprätta, genomföra och utvärdera åtgärdsprogram. Ditt uppdrag kommer också till viss del innefatta handledning av personal.
I skolans elevhälsoteam finns också kurator, familjecoach och skolsköterska.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med så bred behörighet som möjligt, men ser främsta att du är leg. speciallärare.
Arbetet kräver en god förmåga att samverka både internt och externt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på mångkulturella skolor . Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Dela detta jobb

Speciallärare med uppdrag som språkpedagog

Karlskoga kommun Skolförvaltningen