pedagogjobb.se

Speciallärare/lärare till Skänningeskolområdes Särskilda Undervisningsgrupp

Företag Mjölby kommun
Ort
Utgår

2019-06-28

Ansök nu

Speciallärare/lärare till Skänningeskolområdes Särskilda Undervisningsgrupp

Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Vill du göra skillnad för elever som behöver struktur?

Trojenborgsskolan är en skola för årskurs 6-9, som ligger i Skänninge. Skolan har cirka 240 elever och personalstyrkan är på cirka 30 personer.

Skänninge skolområde består av skolan i Väderstad, Bjälbotull, Lindblad och Trojensborgsskolan i Skänninge.

Skolan deltar i ett 3-årigt spännande utvecklingsarbete om Samverkan för Bästa Skola med hjälp av processledare från Skolverket.

På skolan drivs också det hälsofrämjande Livsstil Skänninge tillsammans med lokala närings- och föreningslivet.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta som en av de ansvariga lärarna för Skänninge skolområdes särskilda undervisningsgrupp för åk 4-9. Gruppen innefattar tre heltidspedagoger och ett antal elever som har sin undervisning förlagd där.

Du ansvarar för planering, genomförande och efterarbete av undervisning, rastaktiviteter och annan verksamhet. Du kommer att ha kontakter med vårdnadshavare, socialtjänst, barn- och ungdomspsykiatri samt samarbeta med arbetslagen kring eleverna.

Mentorskap kommer att ingå i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare, gärna med speciallärarexamen.

Du ska ha goda kunskaper och erfarenheter inom NPF-området samt ha erfarenhet av att arbeta med elever som behöver mindre sammanhang. Du har höga förväntningar på dig själv, dina kollegor och dina elever, god samarbetsförmåga men även förmåga att arbeta självständigt. Du har alltid eleverna i fokus och tycker att utveckling är berikande och viljan att vara med och utveckla verksamheten.

Du ska även ha ett positivt förhållningssätt, kvalitetstänkande och flexibilitet som vi värderar högt. Vi lägger dessutom stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig ett intressant arbete med stora möjligheter till kompentensutveckling. Det finns ett välutvecklat koncept med introduktionsperiod på upp till ett år med mentor för dig som är nyexaminerad och ett generöst friskvårdsbidrag!

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Speciallärare/lärare till Skänningeskolområdes Särskilda Undervisningsgrupp

Mjölby kommun