pedagogjobb.se

Logo

speciallärare/lärare med ansvar för undervisning för elever i behov av särskilt stöd

Ort
Utgår

2019-07-21

Ansök nu

speciallärare/lärare med ansvar för undervisning för elever i behov av särskilt stöd

Mörbylånga kommun på södra Öland är en tillväxtkommun med ca 15 000 invånare. Här kombinerar du den lilla kommunens fördelar med det korta avståndet till stadslivet i Kalmar. Här finns närheten till havet, naturen och kulturen och inom kommunen ryms Världsarvet Södra Ölands odlingslandskap. 

Mörbylånga kommun har ca 1 200 medarbetare. Vill du bli en av oss?

Arbetsbeskrivning

Skansenskolan 7-9

Du blir en del av ett engagerat lärarkollegie som vill utveckla skolan för elevernas bästa. Med glädje, mod och engagemang skapar vi trygghet och ett lustfyllt lärande. I arbetet på vår skola är värdegrunden basen och det är viktigt att du som lärare stöttar upp detta arbete. Vi tror på att uppfylla läroplanen genom att erbjuda eleverna varierande arbetssätt. För oss är det viktigt att du vill bidra till hela skolans utveckling.

Just denna tjänst ingår i ett arbetslag som har i uppdrag att forma skolgången för elever som behöver extra anpassningar och särskilt stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad speciallärare eller med lämplig lärarutbildning och har god erfarenhet av att möta elever med olika behov av särskilt stöd såväl som funktionshinder . Du har goda kunskaper om styrdokument såsom skollag och läroplan och har kunskap i att dokumentera lärprocesser. Som person är du självklart intresserad av elevers utveckling och lärande samt har ett inkluderande arbetssätt. Du besitter en personlig mognad och har goda ledaregenskaper. Vidare sätter du eleverna i centrum i alla situationer och har god förmåga att kommunicera med elever, föräldrar och kollegor. Samarbetsförmåga och självständighet är ytterligare viktiga egenskaper.

Arbetslivserfarenhet är meriterande men stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du som söker är utbildad speciallärare eller utbildad lärare med lämplig erfarenhet. Vi önskar att du är engagerad i ditt arbete med elevers lärande och vill vara med och bidra till verksamhetens fortsatta utveckling. 

Vi söker dig som är trygg och har lätt för att anpassa dig efter en föränderlig miljö och behåller lugnet i pressande situationer. Vi förväntar oss att du är kreativ, kan ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter och har förmågan att samordna och skapa engagemang. För att trivas hos oss uppskattar du samarbete, struktur och kreativitet.

Erfarenhet

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde: 19-08-12 eller snarast möjligt därefter

Kontaktpersoner

Sara Brogård, Rektor
0485-472 25 
Sara Brogård

Therese Sebyhed, Lärare
072 570 32 40
Therese Sebyhed

Fackliga företrädare

Camilla Olin, Lärarnas Riksförbund
076-118 11 53
Camilla Olin

Birgitta Nylander, Lärarförbundet
0485 472 57
0701-467525
Birgitta Nylander

Ansökan

Sista ansökningsdatum: den 21 juli 2019

Övrigt

Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logo
speciallärare/lärare med ansvar för undervisning för elever i behov av särskilt stöd

Mörbylånga kommun