pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Speciallärare grundsärskolan ämnesområden åk 4-9

Ort
Utgår

2022-01-19

Ansök nu

Speciallärare grundsärskolan ämnesområden åk 4-9

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Rinkebyskolan är en kommunal skola i Stockholms stad. Vi välkomnar alla elever i grundskolans årskurs 7-9 samt grundsärskolans årskurs F-9. Skolan är belägen alldeles intill Rinkeby centrum med bra kommunikationer såväl med tunnelbana som bussar till pendeltågstationer.

Vår verksamhetsidé är att med små klasser, hög lärartäthet och hög andel välutbildade lärare ge eleverna goda förutsättningar att utveckla sina förmågor i alla ämnen. Genom digitala läromedel och verktyg samt en grund i språkutvecklande arbetssätt får eleverna extra stöd utifrån där de befinner sig just nu. Vi satsar på hög lärartäthet med utbildad personal på alla positioner och i alla funktioner. Rinkebyskolan är en skola som präglas av mångfald och här arbetar personal och elever digitalt och språkutvecklande för att underlätta förståelse och kommunikation.

Under läsåret 20/21 gick Rinkebyskolan in i projektet Samarbete för bästa skola (SBS) tillsammans med Skolverket, Stockholms Universitet och Stockholms stads utbildningsförvaltning. Vi kommer under detta år att fokusera på att utveckla undervisningen i alla klassrum och då framför allt den kunskaps- och språkutvecklande delen.

Kompetenshöjande insatser kommer att genomföras i form av workshop, seminarier och handledning. Det kollegiala arbetet är oerhört viktigt på Rinkebyskolan och då framförallt vårt gemensamma professionella språk om lärande och undervisning. På Rinkebyskolan betyder god undervisning att vi möter varje individ på rätt nivå genom metoder för kunskap- och språkutvecklande arbetssätt. Vi vill att eleverna känner delaktighet och vet vilka mål och syften arbetet har.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att undervisa i en grundsärskoleklass årskurs 4 – 9. Skoldagen organiseras i mindre undervisningsgrupper tillsammans med tre mentorer, ämneslärare och elevassistenter. Du kommer att ingå i ett arbetslag med flera speciallärare och specialpedagoger. I tjänsten ingår mentorskap. Som lärare i grundsärskolan förväntas du ha goda kunskaper i läs- och skrivutveckling. Du ska kunna organisera och anpassa undervisningen efter individuella behov men också se gruppen som en resurs i klassrummet.

Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot elever, kollegor och föräldrar. Du har gedigen pedagogisk erfarenhet och undervisningsvana för att skapa goda förutsättningar för lärande. Vi söker en lärare som tillsammans med sitt arbetslag och all övrig personal på skolan arbetar för bästa möjliga lärmiljö och undervisningssituation för våra elever. Du har god vana att arbeta med digitala verktyg i olika plattformar och utrustning. Som lärare på Rinkebyskolan blir du en viktig del i det pågående utvecklingsarbetet kring undervisningsutveckling och språkutvecklande arbetssätt. Detta sker via kollegialt lärande i ämneslag samt i handledning i funktionell kommunikation och TBA.

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation samt är behörig speciallärare med inriktning utvecklingsstörning. Du har goda kunskaper om alternativa kommunikationsmetoder. Kännedom om lågaffektivt bemötande samt andra metoder och kunskap om hur hantera elever med IF och NPF.

Är du den vi söker? Vänta inte med att registrera din ansökan eftersom vi kommer att intervjua löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Heltidstjänst, tillträde enligt överenskommelse

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
 

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     2022-01-24

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100 %

Ort

     Stockholm

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2022/46

Kontakt

  • Annica Pinton, 0850841515

Facklig företrädare

  • Eveliz Elfving, Lärarförbundet, 08-508 41 503

  • Carmen Varela Otero, Lärarnas Riksförbund, 08-508 41 503

Publicerat

     2022-01-05

Sista ansökningsdag

     2022-01-19

Legitimationskrav

     Lärare

Utbildningskrav

     Högskola/universitet

Dela detta jobb

Speciallärare grundsärskolan ämnesområden åk 4-9

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen