pedagogjobb.se

Speciallärare Ånestadsskolan F-6

Ort
Utgår

2021-10-24

Ansök nu

Speciallärare Ånestadsskolan F-6

Om arbetsplatsen

Ånestadsskolan ligger naturskönt söder om Linköpings centrum i området Berga-Vimanshäll och har ca 520 elever som huvudsakligen kommer från närområdet. Vi är en mångfacetterad verksamhet som präglas av engagemang, kreativitet, dynamik och glädje. Tillsammans på hela enheten, Ånestadsskolan F-9, är vi 100 kollegor som arbetar för att våra elever ska trivas och uppnå goda studieresultat. I åk F-6 är vi drygt 300 elever fördelade på två klasser per årskurs. Det är ett nära samarbete mellan klasserna och årskurserna.

Vi erbjuder en arbetsplats där vi fokuserar på skolutveckling utifrån maximalt lärande, likvärdighet, lust och engagemang. Med ökad måluppfyllelse, goda kunskaper, behöriga pedagoger med hög kompetens och ett stort engagemang utvecklar vi ständigt verksamhetens arbetsmetoder för att nå en högre måluppfyllelse för alla elever och med målet att varje skoldag ska bli den bästa för våra elever.

Arbetsbeskrivning

Som speciallärare i årskurs F-6 är du en del i att undervisningen i skolan bidrar till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Som speciallärare bidrar du till att analysera behov på skol-, grupp- och individnivå och utifrån det ge underlag för beslut om adekvata insatser. I ditt arbete förväntas du bidra till att upptäcka och kartlägga elevens stödbehov samt säkerställa att arbetsmetoden som används är forskningsbaserad och utvärderingsbar i så stor utsträckning som möjligt. Din uppgift är att säkerställa en god kvalitet på utredande kartläggning och aktuellt stöd samt upprättande av åtgärdsprogram kring detta. Du kommer att samarbeta med klasslärare runt enskilda elevers behov av anpassningar och särskilt stöd. Som speciallärare har du en viktig uppgift i att stödja arbetet med elever som riskerar att inte nå de nationellt uppställda målen. Du arbetar med detta både genom klassrumsundervisning och i enskild undervisning. 

Du kommer ingå i ett team med Senco, specialpedagog och skolledning. Teamet har regelbundna träffar för att, i kollegial anda, diskutera strategier och insatser för eleverna. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation och speciallärarexamen med inriktning läs- och skrivutveckling eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare arbetslivserfarenhet av det pedagogiska arbete som läraruppdraget innebär. Du har god förmåga att skapa goda relationer och kommunicera med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är drivande och intresserad av att vara en del i att utveckla det kollegiala lärandet. Du är tydlig i ditt ledarskap och har ett engagemang som du sprider till elever och kollegor. Du har god insikt i hur människor tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att förmedla budskap till andra. Du tar ansvar för ditt arbete och planerar och organiserar det på ett tydligt sätt. När förutsättningarna ändras eller det oväntade händer har du en flexibel förmåga och kan ställa om och anpassa dig efter den nya situationen. 

Vänligen bifoga lärarlegitimation samt behörighetsförteckning tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: [7783]

Dela detta jobb

Speciallärare Ånestadsskolan F-6

Linköpings kommun