pedagogjobb.se

Speciallärare

Ort
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Speciallärare

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande, varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!


Ditt nya jobb
I uppdraget ingår att utveckla arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Detta kan ske i klassrummet, mindre grupp eller enskilt. I uppdraget ingår även att planera, genomföra, följa upp och utvärdera det särskilda stödet inom främst läsning, skrivning för enskilda elever. Du genomför kartläggningar och skriver åtgärdsprogram i samarbete med lärare, elevhälsovården, eleverna och deras föräldrar. Samarbete med övrig personal är en viktig uppgift då en stor del av arbetet innebär arbete i team runt eleverna.
Vi har ett specialpedagogiskt team som träffas varje vecka och teamet träffa dessutom arbetslagen ca 2 ggr/termin för att följa upp stödinsatser.

Välkommen till oss
Öxnehaga skolområde, skolorna  med den bästa utsikten, är belägna uppe på höjderna i Huskvarna och består av Oxhagsskolan förskoleklass- åk 1 samt Öxnehagaskolan åk 2- åk 6 samt fem fritidshem. På vår enhet går det ca 340 elever. Öxnehaga är ett mångkulturellt bostadsområde med ett bra samarbete mellan alla olika föreningar och organisationer som finns i vårt område. I framtiden kommer hela världen att vara våra barns arbetsfält. Vad kan då vara bättre än att börja förbereda sig redan som sexåring? På vår skola finns ca 30 olika nationaliteter och lika många språk representerade. Här arbetar barn med olika språk, nationaliteter och religioner sida vid sida. Vi vill hjälpa våra elever att blir språkmedvetna, toleranta, goda konfliktlösare och duktiga på att samarbeta.

Kompetenskrav
Du ska ha lärarexamen med inriktning mot grundskolans tidigare år samt speciallärarexamen med inriktning mot läs och skriv. Kunskap om och erfarenhet av en mångkulturell skola är meriterande.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mera
Rosemarie Segersson, rektor 036102419
Jenny Carlsson, lärarförbundet 0705244473

Förvaltning Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats Öxnehaga skolområde
Anställningsform Tillsvidare
Omfattning 100
Tillträdesdag 20191201
Sista ansökningsdag 2019-11-17
Referensnr 19-60-2485
Publicerad 2019-11-04

Dela detta jobb

Speciallärare

Jönköpings kommun