pedagogjobb.se

Logo

Speciallärare

Ansök nu

Speciallärare

Arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet".

Snyggatorpsskolan ligger i centrala Klippan och är en 7-9 skola med ca 400 elever. Skolan har genomgått en omfattande renovering och har nu ett stort fint bemannat elevuppehållsrum - Hjärtat - där eleverna bland annat har tillgång till biljard och pingisrum. I anslutning till Hjärtat ligger vårt skolbibliotek. Vi har även fått en ny entré mot Torggatan och nya slöjdsalar. Samtliga skolans salar har digital utrustning och interaktiva skrivtavlor. Skolan har under senare år genomgått en resa från att ha en negativ stämpel till att vara på väg mot något positivt och tryggt. För att fortsätta denna positiva resa behöver vi medarbetare som är villiga att bidra till detta. Vi jobbar tillsammans för att skapa en så bra miljö för eleverna som möjligt för att på så sätt ge dem goda förutsättningar i livet.

Skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam med kuratorer, skolsköterskor, specialpedagoger, skolpsykolog, speciallärare och studie-och yrkesvägledare. Snyggatorpsskolan mål är alltid att ge våra elever en bra lärmiljö med spännande utbildning som bygger på stor delaktighet och en längtan att lära.

Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

För mer information: http://www.klippan.se

Arbetsuppgifter

Hos oss blir du en viktig del i arbetet kring elever som har behov av stöd i olika former. Du kommer att arbeta med en särskild undervisningsgrupp samt med elever som har behov av att få lite extra hjälp/stöttning i sitt skolarbete. Du kommer vara en del av ett större team som på vår skola arbetar med dessa elever. Vi har en välfungerande elevhälsa med två kuratorer, tre specialpedagoger, speciallärare, fritidspedagoger och skolsköterska. Du ska vilja jobba med dessa elever som kräver lite mer men som i gengäld ger oerhört mycket tillbaka.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning/utbildar dig till speciallärare eller som har en lärarexamen och är van att arbeta med elever med särskilda behov. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Eftersom du kommer använda IT-verktyg som en del i undervisningen är det fördelaktigt om du har goda IT-kunskaper.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För oss är det viktigt att du kan skapa tillit till våra elever och deras vårdnadshavare genom att vara lyhörd och lyssna in olika behov. Du är engagerad i våra elever och i samarbetet med ditt team. Du är trygg, målmedveten och ser samverkan som en viktig del i våra elevers utbildning. Du har förmågan att skapa en överblick över ditt arbete och förstår hur alla delar bildar en viktig helhet runt eleverna. En förutsättning för att lyckas i denna roll, är att du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Du behöver kunna planera och organisera ditt arbete, sätta upp mål och följa upp aktiviteter.

Övrigt

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

För allas trevnad är vår arbetstid rökfri.

Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden.

Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.

Omfattning/Varaktighet

Heltid, Tillsvidare

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Peter Haarala , Bitr Rektor
Telefon 043528350
Mobil 043528350
E-post peter.haarala@klippan.se

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-28 000

Ange referens: C62762-2021-11
Sista ansökningsdag: 2021-10-31

Arbetsgivare

Klippans kommun
Barn- och utbildningsförvaltningen - Snyggatorpsskolan

Dela detta jobb

Logo
Speciallärare

Klippans kommun