pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Special Pedagogue

Ort
Kategorier
Utgår

2022-06-30

Ansök nu

Special Pedagogue

About this vacancy

 

Socialpedagog till Internationella Engelska Skolan i Lund

Internationella Engelska Skolan Lund är en åk 4-9 skola med 730 elever och 80 medarbetare. Vi söker nu en engagerad och drivande Socialpedagog som vill vara med och skapa ytterligare trygghet för elever i årskurserna 7-9.Du tror på att varje elev kan och har möjlighet att nå sin fulla potential och du har ett naturligt intresse för de sociala sammanhang elever befinner sig i. Du delar IES värderingar och etos och tycker att en säker och trygg skolmiljö är grunden för lärande. Som person är du självständig men tycker om att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är en sann pedagog som har lätt för att kommunicera med elever och lärare och att bygga broar däremellan. Känner du att det här är du? I så fall är du välkommen att söka till vår skola i Lund.

Vi söker en socialpedagog som har god vana att möta ungdomar och skapa trygga relationer.

Vi ser att du som söker tar egna initiativ och är drivande i skolans trivsel och trygghet. Samarbete med elever, vårdnadshavare och personal på skolan är en viktig del vilket kräver att du är en god kommunikatör både i skrift och språk. Att kunna tala och uttrycka dig väl på både engelska och svenska är en nödvändighet. På IES Lund arbetar vi utifrån ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att vi ser möjligheter och utvecklingspotential i det dagliga arbetet och i bemötandet med våra elever. Som socialpedagog förväntar vi oss att du har god inblick i det "sociala läget" vilket du skaffar dig på olika sätt genom att vara ute och delaktig i verksamheten. Tjänsten finns inte hos oss tidigare, vilket innebär att det finns utrymme att vara med och skapa en tjänst som fungerar bäst för dig och vår verksamhet. Detta görs löpande och tillsammans med skolledningen.

Dina arbetsuppgifter

Som socialpedagog ansvarar du tillsammans med det specialpedagogiska teamet och i viss mån även kurator för det främjande och förebyggande arbetet gällande elevernas mående och deras sociala utveckling i årskurserna 7-9. Du är ett stöd för personalen i deras förebyggande arbete att forma eleverna till trygga och sociala individer både enskilt och i grupp. Raster är en arena där elever lär sig sociala koder och där finner vi också ditt engagemang. Ibland behövs ett arbete göras i en grupp för att vända en negativ norm vilket innebär att ditt arbetet kommer att koncentreras där vid behov. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som erhåller eftergymnasial utbildning med examen inom socialpedagogik eller liknande. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, gärna inom skola eller fritidsverksamhet. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet för uppdraget. Erfarenhet som coach/tränare är meriterande.

Tjänsten riktar sig till elever i årskurs 7-9. Tillsättning i augusti eller efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan, skriv ett personligt brev, bifoga CV och ladda upp din ansökan på IES Careers. Rekrytering  sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kommer att hållas digitalt eller på plats i Lund.

Tjänstgöringsgrad är 100% och vi tillämpar 6 månaders provanställning. För anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret som avser arbete i skola och förskola. Tjänsten finns inte tidigare och är primärt en 18 månaders projektanställning med löpande utvärdering.

Dela detta jobb

Logga
Special Pedagogue

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB