pedagogjobb.se

Logo

Solna gymnasium söker lärare till höstterminen 2019

Ansök nu

Solna gymnasium söker lärare till höstterminen 2019

Solna gymnasium är en attraktiv skola med högt söktryck och antalet sökande har ökat med 30% i årets gymnasieval. Vi har höga mål med vår verksamhet där vi strävar efter att ständigt förbättra studieresultaten och öka andelen nöjda elever som rekommenderar skolan. Vi tror att goda relationer mellan elever och personal är en förutsättning för goda studieresultat och en trevlig stämning på skolan.

Solna gymnasium är en kommunal gymnasieskola med ca 800 elever och 80 personal. Vi har 6 olika program med olika inriktningar samt introduktionsprogrammen.

Solna gymnasium är ett av Sveriges största idrottsgymnasier där hälften av skolans elever går på Nationell Idrottsutbildning (NIU) där vi samarbetar främst med AIK. Vi har många spännande och intressanta samarbetspartners som innebär att elever och personal kan knyta viktiga kontakter inom universitet, högskola, företag och idrott.

Solna gymnasium har ett stort samarbete med Stockholms universitet och GIH för blivande lärare. Det innebär att alla våra lärare förväntas gå handledarutbildning för att kunna handleda lärarstuderande.

Inför höstterminen 2019 söker vi lärare

Som lärare i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på elevers möjlighet att utvecklas och lära. Genom undervisning baserad på forskning och erfarenhet är du med och utvecklar goda digitala och analoga lärmiljöer. Du får vara med och utveckla digitaliseringen med fokus på formativ bedömning.

Vi skapar en organisation för att du ska ha möjlighet att lyckas i din roll som lärare i Solna. Du får möjlighet att delta i nätverk och i utbildningar. Dessutom utvecklar Solna stad ett medarbetarutvecklingsprogram.

Vi söker dig som alltid sätter eleven i centrum och ser till elevens bästa. Du är behörig lärare med lärarexamen och lärarlegitimation samt har erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du har en förmåga att skapa goda relationer till eleverna. Du ser undervisningen med elevens ögon och strävar efter att ständig förbättra undervisningen utifrån gjorda utvärderingar och elevernas kunskapsutveckling. Du förstår vikten av att undervisning ska vara varierad och stimulerande, samtidigt som den ska vila på forskning och beprövade metoder. Du är prestigelös och nyfiken och delar gärna med dig av dina kunskaper till dina kollegor. Vi söker lärare i flera olika ämnen och ämneskombinationer.

Mer information och ansökan
Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot att läsa din ansökan snarast, dock senast den 22/4. I dagsläget är inte uppdrag och ämnen helt klara, men vi ser gärna att du som är intresserad av en skola i progressiv utveckling, där digitalisering, mångfald och en lärande organisation präglar vardagen, visar ditt intresse så att vi kan matcha din profil mot våra behov inför skolstarten i augusti 2019. Intervjuer kommer av den anledningen att hållas löpande under annonseringstiden. Om du är intresserad av fler av våra skolor i Solna kommer du i din ansökan få välja vilka skolor du främst är intresserad av, så att du som kandidat på ett smidigt sätt slipper att skicka in fler ansökningar till våra skolor. 

Vid frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till Attrahera & Rekrytera, rekrytering@solna.se

Vid frågor gällande skolan är du välkommen att höra av dig till Johan Sigstedt johan.sigstedt@solna.se  rektor på Solna gymnasium.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Logo
Solna gymnasium söker lärare till höstterminen 2019

Solna stad