pedagogjobb.se

Socialpedagog till Sturegymnasiet

Ansök nu

Socialpedagog till Sturegymnasiet

Socialpedagog till Sturegymnasiet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsuppgifter

Som socialpedagog kommer du delvis att ingå i elevhälsoteamet där en del ärenden skapas. Du kommer också att ingå i ett arbetslag där du tillsammans med lärare kommer att arbeta med eleverna utifrån ett helhetsperspektiv. Som socialpedagog arbetar du med stöd av skolans värdegrund. Du kommer att stötta ungdomar i deras utveckling till vuxna individer utifrån deras skolsituation och vara en länk mellan ungdomarna, skolan, hemmet och eventuella andra aktörer. Du kommer tillsammans med lärare och elevhälsoteam bidra till att våra elever får ännu bättre förutsättningar att lyckas i sina studier. Du blir en kugge i vårt gemensamma arbete i att utveckla unga människor till ansvarstagande och socialt kompetenta samhällsmedborgare. Du kommer även att arbeta aktivt med elevernas frånvaro, ta kontakt i ett tidigt skede, stötta i att komma till skolan och vara ett stöd i skolan. Stödinsatser på individ och gruppnivå utifrån överenskommelse med elevhälsoteam och programarbetslag. Du kommer att dela mentorskapet med lärare för vissa elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socialpedagogexamen eller motsvarande högskoleutbildning. Meriterande är kunskaper i språk förutom engelska och svenska. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar och vana att ta och ha samtal som kan vara utmanande. Vi vill att du har en hög social kompetens och fingertoppskänsla när det gäller. Du är flexibel och kan agera självständigt inom givna ramar, samtidigt som du har ett nära kollegialt samarbete. Du har en god självbild och ett prestigelöst förhållningsätt. Det underlättar om du har humor och sprider positiv energi! Du som medarbetare är ett föredöme och agerar utifrån vår kommunens gemensamma värdegrund. Du uppmuntrar andra till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Enligt överenskommelse
Publicerad
2020-01-22
Ansök senast
2020-02-29

Upplysningar

 • Maria Melander
  Gymnasiechef
  Telefon: 070-845 56 23
 • Marcus Bengtsson
  Rektor
  Telefon: 073-200 75 53
 • Emanuel Rosenbring
  Lärarförbundet
  Telefon: 072-573 24 75
 • Michael Anderberg
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 073-333 50 27

Ansökan

Referensnummer
C34783 - 2020

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga examensbevis, detta för att underlätta rekryteringsprocessen. Tjänsten tillsätts under förutsättningar att vederbörliga beslut tas i organisationen. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Socialpedagog till Sturegymnasiet

Halmstads kommun utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen