pedagogjobb.se

Socialpedagog till Holstagårdsskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-23

Ansök nu

Socialpedagog till Holstagårdsskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Holstagårdsskolan är en F-9-skola med cirka 400 elever som är belägen i ett naturskönt område i Helsingborgs norra del, Laröd. Utgångspunkterna med arbetet i vår skola är att barn och ungdomar ska tycka det är roligt och spännande att varje dag komma till oss. Vi värnar om det nära ledarskapet, elevens delaktighet och goda, trygga relationer.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en kollega som kan ge stöd till elever och till lärare i sociala frågor genom att arbeta förebyggande och främjande. Uppgiften kan vara att under skoldagen vara ett stöd i klassrummet tillsammans med pedagoger eller genomföra skolarbete efter lärares planering med elever i en mindre grupp. Att i samarbete med fritidspedagoger arbeta i fritidshemmets verksamhet samt att anordna elevsociala aktiviteter som till exempel rastaktiviteter och andra gruppstärkande aktiviteter. Kontinuerligt följa upp frånvaro. Du kommer också att sköta en del kontakt mellan skolan och föräldrar.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad inom socialt arbete och har tidigare dokumenterad erfarenhet av pedagogiskt arbete i skola och fritidshem.
Du har kunskaper om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och lågaffektivt bemötande. Ett gott mått av mod och personlig mognad krävs för att framgångsrikt kunna arbeta med elever och deras vårdnadshavare. Det är viktigt att kunna agera professionellt och tålmodigt även i svåra och pressade situationer.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag behöver du vara flexibel, lösningsfokuserad samt lugn och stabil i dig själv. Du är en engagerad medarbetare som har lätt för att bygga relationer och som alltid sätter elevernas behov i första hand.

Vi tillämpar löpande urval så ansök snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Socialpedagog till Holstagårdsskolan

Helsingborgs stad