pedagogjobb.se

SO-lärare (vik) åk 7-9 till Hedebyskolan

Företag Trosa kommun
Ort
Utgår

2019-10-17

Ansök nu

SO-lärare (vik) åk 7-9 till Hedebyskolan

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från de första stegen i förskolans värld, hela vägen genom grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn och elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

 

UPPDRAG

Som lärare bidrar du till elevernas utveckling mot kunskapsmålen utifrån varje elevs förutsättningar. Du ska även bidra till elevens personliga utveckling. I arbetet ingår det att dokumentera, följa upp och utvärdera elevens utveckling, vilket också kommuniceras med eleven och dennes vårdnadshavare via bland annat utvecklingssamtal. Du väljer metod, innehåll och bemötande utifrån varje elevs kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar, så att eleverna når de mål som ställts upp. 

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att samarbeta med alla kollegor på skolan. Lärare och elevassistenter arbetar nära varandra i det dagliga skolarbetet. Det är viktigt att du bidrar med din erfarenhet, kunskaper och kreativa förmåga på olika sätt för elevernas och verksamhetens utveckling. 
 

KOMPETENS

Vi söker dig som har ett inre lugn men ändå ett driv, och en vilja att ge varje elev de bästa förutsättningarna för att utveckla hela sin personlighet. 

Du är/har:

  • legitimerad lärare med behörighet att undervisa åk 7-9 i SO
  • gärna tidigare erfarenhet av att undervisa
  • god kunskap om läro- och kursplanen
  • goda kunskaper samt erfarenhet av formativ bedömning för att följa upp och utvärdera verksamheten
  • pedagogisk medvetenhet och kunskap att kunna tolka och konkretisera läroplanens alla mål

Du har goda ämneskunskaper och god didaktisk kompetens med en förmåga att balansera dessa för att på så sätt skapa en röd tråd för elevens lärande. Vi vill också att du har god pedagogisk ledarskapsförmåga i klassrummet. 

Vi vill att du ska kunna använda dina erfarenheter och din kompetens för att bidra till en spännande, stimulerande pedagogisk miljö där eleven är i fokus. Arbetet ska utgå från en helhetssyn på elevens utveckling där lärande och social förmåga får utvecklas tillsammans med andra. Vi förväntar oss ett professionellt förhållningssätt mot elever och föräldrar i olika forum. Du ska aktivt medverka till utveckling av skolans verksamhet genom ett systematiskt kvalitetsarbete. 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning fram till 2020-06-19

Omfattning: Heltid 

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Om Hedebyskolan

Hedebyskolan är en 7-9-skola belägen i centrala Vagnhärad, bara några minuter från tåg- och busstation med direktförbindelse till Stockholm och Nyköping. Skolan har ca 180 elever och en personalstyrka på 30 personer varav 20 är lärare. Skolan har erfarna och behöriga lärare som leder eleverna mot hög måluppfyllelse i alla ämnen.

Vi arbetar med att utveckla det inkluderande arbetssättet med mindre klasser och fokus på elevhälsoarbete, för att våra elever ska nå sina mål utifrån egna förutsättningar och för att kunna utvecklas så långt som möjligt. Alla lärare är med och delar på handledarskapet för våra klasser. Nära relationer, vi-känsla och trygghet är utmärkande för Hedebyskolan och skolans lilla format gör detta möjligt. 

 

ÖVRIGT

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

VILL DU VETA MER?

För många börjar Trosa kommun som en sommarförälskelse som övergår till något mer. Våra verksamheter genomsyras av Trosaandan som är en känsla som nästan går att ta på. Det är det varma bemötandet mellan kollegor, och en chef som ser dig, ger dig ansvar och stöttar dig i din utveckling. På grund av vår litenhet har du stora möjligheter att utvecklas och göra avtryck, och har alltid nära till kollegor, näringsliv och medborgare.


Trosa kommun växer som bostadsort och vi söker medarbetare till våra skolor i Trosa. Skolorna i Trosa kommun vill ha personal som har en mix av åldrar, kön och bakgrund för att få en större mångfald och många förebilder för våra barn.

Vi arbetar ständigt för att skapa engagemang och arbetsglädje och vi är väldigt stolta över att Trosa kommun i flera år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKL (Sveriges kommuner och landsting, HME).

Läs mer om grundskolan i Trosa kommun här.
 

Kontakt:

Renas Khezri, Rektor

070-567 40 32

renas.khezri@trosa.se

Dela detta jobb

SO-lärare (vik) åk 7-9 till Hedebyskolan

Trosa kommun