pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

SO-lärare till Blåklintskolan, vikariat

Företag Mjölby kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2023-02-12

Ansök nu

SO-lärare till Blåklintskolan, vikariat

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du bli en del av Blåklintskolans gemenskap?

Blåklintskolan är en skola för elever från förskoleklass till skolår 9. Skolan är uppdelad i en F-3 del, där även fritidshem finns, en 4-6 del samt en 7-9 del med tillhörande fritidsgård. Skolan ligger centralt belägen i Mjölby med närhet till både bibliotek, simhall och grönområden. På Blåklintskolan möts dagligen ca. 550 elever och 85 medarbetare.

På Blåklintskolan vill vi fånga varje medarbetares unika förmåga att möta våra elever och färga vår verksamhet. Därför är du en flexibel person med ett stort driv, en positiv inställning och en föredömlig samarbetsförmåga.
För att trivas i rollen som medarbetare på Blåklintskolan är det viktigt att man är en lagspelare. Vi värdesätter ett tillåtande klimat som karaktäriseras av värme, humor och respekten för alla individers egenvärde.

Arbetsuppgifter

På Blåklintskolan åk 4-9 arbetar vi nära som kollegor i olika team som t.ex. ämneslag, årskurslag och arbetslag. I din roll kommer du ha ett nära samarbete med övriga ämneslärare och med speciallärare.
Verksamhetens mål och uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden. Skolan ska i samarbete med hemmen främja elevers allsidiga personliga utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande individer och medborgare. Läraren skall utifrån de mål som ställts upp verka för att eleverna skall få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att uppnå målen. Skapa undervisning som utifrån lärarens tolkning och förståelse möter kraven i skollag, läroplan, kursplan och ämnesplan. Vara ämneskunnig, handleda elever, planera och leda undervisning, bedöma och betygsätta kunskapsutvecklingen samt aktivt delta i skolans utveckling. Lärare åk 4-9 är verksam inom grundskolans verksamhetsområde och leds av rektor på skolan. I uppdraget ingår handledarskap.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot mellanstadiet och högstadiet. I din ämneskombination ingår något av ämnena ge, hi, re och/eller sh. Det är önskvärt att du har erfarenhet av undervisning.

Du har god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete.
Du har god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en god och lugn lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag.

Som person är du trygg, flexibel, ansvarsfull och initiativtagande. Du behåller lugnet i stressade situationer, du tar ansvar för dina uppgifter och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.
Relationsskapande är en viktig del av uppdraget liksom samarbete.

Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats, präglad av det goda samarbetet och en tydlig flexibilitet. Det är vår förhoppning att du vill vara med på vår resa och bidra till att göra oss till en bättre skola där alla elever vill och kan vara.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-04-17
Eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till: 2023-12-20
Föräldravikariat på båda tjänsterna.

 

Ansökan

Ansök senast: 2023-02-12

Referensnummer: C121312

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  2

Kontakt

Kontaktperson

Anna Ahlm
Rektor Blåklintskolan
010 - 234 63 73
070 - 316 21 87
anna.ahlm@mjolby.se

Fredrik Lööf
Rektor
010 - 234 52 82
fredrik.loof@mjolby.se

Facklig företrädare

Helena Hedlund
Lärarförbundet
073 - 073 43 80
lararforbundet@mjolby.lararforbundet.se

Carina Jungmalm
Lärarnas Riksförbund
010 - 234 56 08
mjolby@lr.se

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

SO-lärare till Blåklintskolan, vikariat

Mjölby kommun