pedagogjobb.se

So-lärare, Duveholms gymnasiesärskola

Ort
Utgår

2020-06-07

Ansök nu

So-lärare, Duveholms gymnasiesärskola

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Arbetsuppgifter:

I tjänsten ingår undervisning för eleverna på Duveholms gymnasiesärskola. Eleverna har intellektuell funktionsvariation i varierande grad. Du kommer att ha undervisning på nationella och individuella program. På nationella programmen arbetar eleverna kursutformat.

Duveholms gymnasiesärskola har tre nationella program: Administration, handel och varuhantering, Estetiska verksamheter och Fastighet, anläggning och byggnation. Elevgrupperna är åldersblandade och mellan 10-15 elever ingår i varje grupp.

På individuella programmen läser eleverna ämnesområden och undervisningen är individuellt anpassad. Mentorsuppdrag ingår i tjänsten. På de individuella programmen arbetar flera lärare i elevgruppen samtidigt. Även på de nationella programmen arbetar man oftast gemensamt. Alla pedagoger arbetar enligt Hejlskov Elven med lågaffektivt bemötande.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med lärarexamen i so-ämnen för grundskolan. Vi ser gärna att du har en speciallärarutbildning med inriktning utvecklingsstörning.

Arbetet på Duveholms gymnasiesärskola innebär att du samarbetar med andra pedagoger i mycket hög grad. Varje arbetslag leds av en biträdande rektor och arbetslagets gemensamma arbete har stort fokus. Det är viktigt att du är intresserad av att utveckla samarbete och arbetslagets gemensamma prioriteringar. Att arbeta för goda relationer är en avgörande del av arbetet.

Du behöver vara trygg, stabil och har självinsikt. Vilja arbeta med hela elevens behov som kan vara hjälp i matsituationer och toalettbesök. Se relationer i sitt rätta perspektiv, skilja på det personliga och professionella. Förhålla sig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Du behöver kunna relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Uppmärksamma andras synpunkter och kompetens och ge dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Identifiera och utveckla relationer.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-06-07

Arbetsgivarens referensnummer: C38829/2020

Upplysningar lämnas av:

Catharina Lundqvist
rektor
Telefon: 0150-57488

Facklig(a) företrädare
Lärarförbunden, nås via kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

So-lärare, Duveholms gymnasiesärskola

Katrineholms kommun