pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Slöjdlärare (txl) till Hökarängsskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-30

Ansök nu

Slöjdlärare (txl) till Hökarängsskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.

  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.

  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.

  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

"Tillsammans tar vi nästa steg”

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår skola! Hos oss får du möjlighet att arbeta med engagerade och kompetenta kollegor. Du får möta och stödja våra kreativa elever och vara med att skapa Stockholms framtida arbetskraft.

Hökarängsskolan omfattar årskurserna 1-9 och förskoleklass samt fritidshem, fritidsklubb och grundsärskola. Verksamheten omfattar cirka 600 elever. 

Hökarängsskolan ska vara en skola för var och en och för alla: Våra elever får utveckla sitt lärande och sina förmågor för att växa till självständiga individer som vågar ta för sig och tro på sig själva. Det är viktigt för oss att varje elev får den utmaning och den studiero som krävs för att utvecklas så långt som möjligt. Vi vill att våra elever ska trivas och lämna vår skola väl rustade för framtiden.

På Hökarängsskolan är personalen engagerad och har höga förväntningar på varandra, sig själva och eleverna. Vi erbjuder dig ett roligt och inspirerande arbete i en trivsam skola.

Det kollegiala lärandet är prioriterat, därför träffas arbetslagen i pedagogiska utvecklingsmöten varje vecka med fokus på att alla elever ska utvecklas maximalt genom kreativa lärprocesser. Skolan arbetar utifrån forskningsbaserad metoder bland annat utifrån Visible Learning.

I vår elevhälsa arbetar skolsköterska, skolpsykolog, studie- och yrkesvägledare samt två skolkurator er. Hökarängsskolan är en 1950-talsskola med stor ljushall innanför entrén, i hjärtat av skolan. Runt ljushallen finns elevhälsans lokaler, expedition, personalrum, vaktmästeri samt musiksal och fyra slöjdsalar, två TM-salar och två textilsalar. Ljushallen fungerar som samlingssal och rasthall. Här har elever på högstadiet sina skåp. 

På skolan finns fyra slöjdlärartjänster, två med inriktning textil- och två trä- och metallslöjd. Vi söker nu en lärare i textilslöjd, kan även finnas möjlighet att undervisa i bild. Tjänsten är under nuvarande läsår inriktad mot årskurserna 3-9 i såväl grundskola samt grundsärskola. 

Läs mer om vår skola på www.hokarangsskolan.stockholm.se

Arbetsbeskrivning

Lärare i textilslöjd och ev bild. Mentorskap. 
 
Kvalifikationer

Behörig lärare textilslöjd, åk 3-9, lärarlegitimation. Du skall ha god samarbetsförmåga, positiv vilja och förmåga att utveckla verksamheten och se möjligheter. Du ska vara såväl projektinriktad som resultatorienterad och kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du ska kunna fånga och fördjupa elevernas intresse för dina ämnen, ha stort intresse för elevers kunskapsutveckling och se möjligheter till utveckling. Du ska tycka om att möta elever och ha god förmåga att knyta kontakt och skapa delaktighet i gruppen. Du ska arbeta språkutvecklande och bidra till det kollegiala lärandet.

Intresse för IT-pedagogiskt utvecklingsarbete är meriterande.

Erfarenhet krävs.

Du som är nyexaminerad lärare får en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.

Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid/Deltid

Tillträde

     220307

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     60%-100%

Ort

     Stockholms stad

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/7472

Kontakt

  • Tove Ellberg, 0850847800

Publicerat

     2021-12-17

Sista ansökningsdag

     2022-01-30

Dela detta jobb

Slöjdlärare (txl) till Hökarängsskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen