pedagogjobb.se

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? På Slättaskolan får du utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor som vill göra skillnad redan idag.

Slättaskolan är en grundskola som ligger ungefär 3 km från centrum och har cirka 500 elever. Skolan har en stimulerande och varierande närmiljö med skog och sjöar inom gångavstånd. Dessa tillgångar använder vi i undervisningen under alla årstider. Hos oss är eleverna är i centrum och eleverna uppmuntras till självständighet, kreativitet och eget ansvar.

I allt arbete ska vi bidra till att eleverna får möjlighet att växa till en människa som känner stolthet och nöjdhet med sitt skolarbete såväl som med sin personliga utveckling. Vår målsättning är att vara en skola där goda kunskapsresultat kombineras med hög trivsel och gemenskap. För att lyckas med vårt arbete försöker vi i skapa möjligheter för pedagoger att arbeta tillsammans. Vi tror på värdet av att arbeta i lärande team som tillsammans har ett gemensamt ansvar för skolans uppdrag. 

Arbetsuppgifter
På Slättaskolan är praktisk-estetiska ämnen och metoder viktiga och något som våra elever uppskattar. På skolan strävar vi efter att hitta samarbeten mellan praktisk-estetiska och teoretiska ämnen. Du kommer att ingå i arbetslaget för praktisk-estetiska ämnen där ni tillsammans ansvarar för att aktualisera estetiska uttrycksformer och ge eleverna en tidsenlig utbildning av god kvalitet.

Som slöjdlärare kommer du att undervisa i slöjd för eleverna i årskurs 3-6. Du kommer att ansvara för att planera, genomföra och utvärdera undervisningen utifrån aktuella styrdokument. Dokumentation, bedömning och betygsättning ingår i tjänsten.

Tillräckliga kvalifikationer
Du har lärarlegitimation med behörighet i Slöjd. Du kan en utbildning som omfattar hela slöjdämnet eller en utbildning som är inriktad på textilslöjd.

För att möjliggöra ett nära samarbete med andra inom ditt arbetslag är det viktigt att du har en helhetssyn på ämnet.

Du ska vara väl förtrogen med skolans styrdokument och kunna leda arbetsprocesser inom ämnet slöjd.

Du ska vara förtrogen med slöjdmaterial och kunskap i att använda olika hantverkstekniker.

Du har ett stort hjärta för elever och deras behov och du har förmågan att skapa en tillgänglig lärmiljö för alla elever

Du ska ha ett inkluderande synsätt och förmåga att se hur den enskilde elevens behov bäst ska tillgodoses.

Du är självgående, kan fatta egna beslut och har gott omdöme i hanteringen av både små och stora frågor.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är tydlig i ditt ledarskap och har en god struktur i din undervisning. Du är bra på att leda och motivera eleverna att i samspel med dig hitta effektiva vägar för att nå gemensamma mål. Du är en person som är lätt att samarbeta med men som också kan fatta självständiga beslut i det dagliga arbetet. Vidare är det viktigt att du har förmågan att vara flexibel och kan anpassa dig till nya situationer. Det är även viktigt att vara lyhörd och kommunicera på ett sätt så att alla ges möjlighet att delta och vara aktiva. 

Meriterande kvalifikationer

-Erfarenhet av arbete som slöjdlärare.

-Erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg i undervisningen så som chromebooks, ipads och Google Suits.

-Erfarenhet av tematiskt arbete och utvecklingsarbeten inom praktiska och estetiska ämnen.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid från och med vårterminens start 2020.

Lärarlegitimationen och behörigheter bifogas ansökan. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan, så det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar
Rektor Christopher Granberg, Christopher.granberg@falun.se 
Biträdande rektor Cecilia Zettervall, Cecilia.zettervall@falun.se  
Biträdande rektor Katarina Tegmark, 023-83966, Katarina.tegmark@falun.se 

Fackliga företrädare
Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet, 023-863 36
Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas Riksförbund, 023-838 63

Övrigt
Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt

Kontaktinformation
Cecilia Zettervall, Biträdande rektor, 023-821 39

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Logga

Slöjdlärare

Företag Falu kommun
Ort
Utgår

2019-11-19

Ansök nu

Dela detta jobb