pedagogjobb.se

Logo

Slagverkspedagog till El Sistema Kulturskolan

Ort
Utgår

2021-08-10

Ansök nu

Slagverkspedagog till El Sistema Kulturskolan

En dag hos oss

Du kommer till våra lokaler i Hovsjö på förmiddagen och stämmer av dagens arbete med kollegorna. På eftermiddagen leder du arbetet med slagverksensembler med elever i åldrarna 8 – 18 år, senare är du med när orkestrarna repeterar, som pedagog och/eller dirigent. Du deltar i organisering av familjekvällar, konserter och projekt. Arbetstiden är generellt förlagd till tisdag, onsdag, torsdag mellan 10:00 – 18:30, ibland senare. Visst helg- och lovarbete förekommer. Tjänsten är 60% av heltid.

Vem är du?

Krav:
- Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, inom musik med orkesterslagverk som huvudinstrument.
- Vi ser gärna att du har pedagogisk utbildning, flerårig erfarenhet är ett krav.
- Du har erfarenhet av undervisning av barn och unga i åldrarna 5 - 21 år.
- Du har erfarenhet, kunskap och metodik att arbeta med större grupper.
- Du måste kunna kommunicera med eleverna och kollegiet, skandinaviska och/eller engelska är ett krav.

Meriterande
- Erfarenhet av El Sistema-verksamhet eller liknande.
- Vana vid att planera och strukturera undervisning över längre tid.
- Kunskaper inom pianoackompanjemang, dirigering, arrangering och komposition.
- Det är önskvärt att du har B-körkort.

Personliga egenskaper:
- Vidare är du en stabil, modig, kommunikativ och lösningsorienterad person som är engagerad i frågor kring elevers lärande och utbildningens samt kulturens roll för samhällets utveckling.
- Du har ett förhållningssätt med tro på elevers delaktighet och bred stilkännedom.
- Du är intresserad av att, tillsammans med dina kollegor, utveckla och bedriva slagverksämnet.
- Du har eget driv, är samarbetsinriktad och blir inspirerad av att arbeta i team med kollegor och tycker om att vara med barn.
- Du har en hög grad av ansvarskännande och är van att arbeta både självständigt och i grupp.
- Vi söker en person med socialt engagemang och god empatisk förmåga som har en stark tilltro till musikens kraft.

För att trivas hos oss behöver du vara utåtriktad och tycka om barn, ha en vilja och förmåga att stödja ett idéburet konstnärskap. Verksamheten är i fokus, vi ställer sällan in verksamhet och vi tar oss an samarbeten och projekt som stödjer visionen även om det innebär att en extra växel måste läggas in. Det innebär att arbetsbelastningen periodvis kan vara hög och flexibilitet är ett måste. Vi förväntar oss att du aktivt och engagerat arbetar tillsammans med övrig personal, elever och föräldrar för att nå våra gemensamma mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Tillträde: 9 augusti 2021.
Urval kommer att ske löpande. Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig
Ett dynamiskt och utvecklande jobb tillsammans med kompetenta kollegor i en spännande kommun där orkesterverksamheten prioriteras. Du har även en hel del förmåner som anställd i Södertälje kommun, inte minst ett generöst friskvårdsbidrag.

Välkommen till oss!
El Sistema är en modell för inkluderande orkesterskola som nu finns i ett 60-tal länder. Här i Södertälje arbetar 12 pedagoger med gruppundervisning på symfoniorkesterns instrument. Vår verksamhet omfattar drygt 400 barn från förskoleklass och uppåt, i dagsläget arbetar vi i tre områden i Södertälje - Västergård och Saltskog, samt Hovsjö där vi också har egna lokaler och kontor.

Kulturskolan Södertälje är en kreativ mötesplats som erbjuder barn och unga undervisning i frivillig form genom ett brett utbud av kurser inom ämnena musik, konst, dans, teater och orkester för barn och ungdomar. Förutom frivillig undervisning samarbetar också Kulturskolan Södertälje ibland med vissa grundskolor i Södertälje kommun inom de estetiska ämnena genom dels ordinarie verksamhet men också genom verksamheter såsom Skapande skola.
Som slagverkspedagog undervisar du främst i Kulturskolans lokaler för El Sistema-verksamhet och du är också verksam i Kulturskolans utåtriktade verksamhet så som uppträdanden och liknande. Du kommer att ingå i ett ämneslag med kreativa lärare där ni kan dra nytta av varandras kompetens i planering av lektioner och konserter.

För mer information om tjänsten
Rima Haro 
Administrativ chef
0766481646

Lena Swanberg
Koordinator El Sistema Södertälje 
0738684307

Titel:
Slagverkspedagog till El Sistema Kulturskolan

Omfattning:
60%

Anställningsform:
Allmän visstidsanställning 3-6 månader

För mer information om tjänsten

Rima Haro 

Administrativ chef

0766481646

Lena Swanberg 

Koordinator

0738-684307

Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Dela detta jobb

Logo
Slagverkspedagog till El Sistema Kulturskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret