pedagogjobb.se

Skolvaktmästare

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-19

Ansök nu

Skolvaktmästare

 

Arbetsplatsbeskrivning

Hjulsta grundskola får i januari en helt ny skolledningen med stor erfarenhet av förändring och utveckling, där rektor har prisats ett flertal gånger.

Hjulsta grundskola är en F-9 skola med drygt 400 elever. Många elever kommer från olika kulturer och de flesta har svenska som sitt andra språk, vilket berikar, utvecklar och utmanar vår vardag. Skolledningen består av rektor, två biträdande rektorer, en administrativ chef och en personalgrupp på ungefär 90 personer varav cirka hälften är lärare. Vi har ett komplett elevhälsoteam bestående av tre specialpedagoger, två kuratorer, skolsköterska och skolpsykolog. Skolan består av flera byggnader och kommer framöver att omfattas av flera renoveringar. Fokus kommande år kommer ligga på att skapa och utveckla optimala lärmiljöer för alla elever.
Våra elever ska ges möjlighet att utveckla sitt bästa jag, med goda kunskaper och väl utvecklade förmågor inför framtiden. Vi som arbetar på Hjulsta grundskola vill göra skillnad, och med stort engagemang och stor kunskap arbetar vi tillsammans. Nu fortsätter vi vårt gemensamma utvecklingsarbete mot högre måluppfyllelse. Vi vill att alla som arbetar här tycker att samarbete, lösningsinriktat förhållningssätt och flexibilitet är framgångsfaktorer för att komma så långt som möjligt i elevernas utveckling. Med prestigelöshet och lagarbete går det mesta att lösa!
 

Arbetsbeskrivning

Du ska verka och fungera i en skolmiljö, ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta självständigt. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för reparationer, skötsel och underhåll av skolans fastigheter, såväl inre som yttre fastighetsskötsel, kontroller av lokaler utifrån säkerhet såsom t.ex. brandsäkerhet och jobb med systematiskt arbetsmiljöarbete som uppföljning av skyddsronder. Tunga lyft förekommer i tjänsten. I arbetsuppgifterna ingår också mottagning och hantering av felanmälningar samt ge stöd och service till personal och elever, sophantering, posthantering, möblering, hantering av larm och inpasseringssystem, inköp av förbrukningsmaterial samt service och underhåll av skrivare, projektorer och annan IT-utrustning.

 

Kvalifikationer

Du är:

  • bra på att skapa relationer och trivs att arbeta med barn och ungdomar
  • serviceinriktad, hjälpsam och har ett positivt förhållningssätt
  • självgående, tar stort eget ansvar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sett
  • inte rädd för att hoppa in och arbeta där behov finns
  • stabil och behåller lugnet i stressade situationer
  • van vid hög arbetsmoral och har lätt för att anpassa dig till nya situationer
  • bra i samarbetet med andra människor och har god samarbetsförmåga och är lojal
  • noggrann och slutför påbörjade projekt
  • har mycket goda IT-kunskaper
  • har mycket goda kunskaper i svenska både tala och skrift

 

Vi kommer i närtid att genomföra stora förändringar av lokalerna som kräver att man som vaktmästare är beredd på att vara flexibel och tänka utanför boxen. Ett tätt samarbete med vår fastighetsägare SISAB kommer att krävas.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att du har relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet. Meriterat om du har erfarenhet av Stockholm stad.  Krav på att du kan svenska felfritt både i tal och skrift.

Övrigt 

Dela detta jobb

Skolvaktmästare

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen