pedagogjobb.se

Skolsköterska till Tegelhagens skola, 100%

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-21

Ansök nu

Skolsköterska till Tegelhagens skola, 100%

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss! 

Tegelhagens skola ligger är ett naturskönt område i södra Sollentuna. På skolan går det sammanlagt cirka 650 elever i årskurs F-9. Skolan har ett utvecklat arbete med digital teknik. Under nästa läsår flyttar vi in i en toppmodern ny skolbyggnad. Vi har höga förväntningar på våra elever som på olika sätt utmanas i sin kunskapsutveckling. Förutom digital kompetens, lägger vi stor vikt vid utomhuspedagogik och friluftsliv.

Vi söker nu en skolsköterska på 100% till vårt elevhälsoteam på skolan. Vi söker dig som har en stark drivkraft och ett stort hjärta och engagemang för barn och unga. Elevhälsoteamet arbetar strukturerat och systematiskt med fokus på att fånga upp elever med behov av extra anpassningar eller särskilt stöd. Genom att arbeta förebyggande och med tidiga insatser lyckas vi bra med att ge alla elever möjlighet att utvecklas till sin fulla potential.

Dina arbetsuppgifter
I arbetet som skolsköterska arbetar du främst hälsofrämjande och förebyggande. Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning och övrig elevhälsopersonal utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas lärande, utveckling och hälsa. Som skolsköterska ingår du i en samlad elevhälsa på skolan och har ett nära samarbete med speciallärare, kurator, biträdande rektorer samt rektor. I kommunen finns också skolpsykolog och skolläkare. Vi använder ProReNata för vår journalföring samt dokumentation av EHT-arbetet.

I skolsköterskans uppdrag ingår sedvanliga skolsköterskeuppgifter. Hälsobesöken och den öppna mottagningen är också viktiga delar i att varje elev får det stöd den behöver i skolan. Andra arbetsuppgifter är vaccinationer enligt allmänna vaccinationsprogrammet. Möten med vårdnadshavare och samarbetsinstanser utanför skolan ingår också i rollen. 

Du kommer att delta i det nätverk som finns bland de kommunala skolorna i Sollentuna där alla skolsköterskor/skolläkare träffas regelbundet och i nätverksträffar/utbildningsdagar för hela EHT. Som en del av skolans kvalitetsarbete ingår att följa upp, utvärdera och dokumentera insatserna.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller öppen hälso- och sjukvård. Har du tidigare arbetat som skolsköterska eller har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga anses det som meriterande. Arbetet kräver god datorvana.

Personliga egenskaper 
Som skolsköterska arbetar du självständigt och under eget yrkesansvar. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i team. Du har lätt för att skapa goda relationer med elever, personal och vårdnadshavare. För att nå detta behöver du vara prestigelös tillsammans med de människor du möter samt en närvarande och engagerad person. Du har god samarbetsförmåga, är handlingskraftig, kommunikativ och du har en förmåga att anpassa ditt arbetssätt till målgruppen. Du är även flexibel, noggrann och strukturerad.

Du vill vara med och utveckla vårt elevhälsoarbete och du har fokus på ett långsiktigt, förebyggande och hälsofrämjande arbete med elever och personal och kan balansera detta förebyggande arbete med åtgärdande arbete när det behövs.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidare 100% med tillträde i augusti. Möjlighet finns för såväl semester som uppehållstjänst.

Vid frågor kontakta rektor Helena Åhman heahm_s@edu.sollentuna.se

Varaktighet, arbetstid
Heltid, tillsvidare Fr.om. aug-19

Ersättning
Månadslön

Sista dag att ansöka är 2019-06-21

Kontakt
Susanne Berneklint soc247@edu.sollentuna.se +46 7355460603

Dela detta jobb

Skolsköterska till Tegelhagens skola, 100%

Tegelhagens skola