pedagogjobb.se

Grundsärskolan

Trivs du med att arbeta i team och vill bidra med kunskap och erfarenhet för att eleverna ska uppnå utbildningens mål? Är du trygg i din yrkesroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer?
Vi ser fram emot din ansökan!

Du ingår i ett nätverk med andra skolsköterskor. Som ny skolsköterska får du en arbetsplatsintroduktion, en yrkesspecifik introduktion och utbildning i vårt datajournalsystem. Du får också en mentor. Centrala elevhälsan erbjuder viss yrkesspecifik fortbilding.

Ditt uppdrag
Vi söker en skolsköterska till grundsärskolan som idag består av sex olika enheter (Eriksbergsskolan, Tunabergskolan, Årstaskolan, Stenhagenskolan, Johannesbäcksskolan och Bergaskolan). Som skolsköterska i grundsärskolan kommer du att ha din huvudarbetsplats på en av skolorna. Inom grundsärskolan finns ytterligare en skolsköterska, ni kommer att arbeta ihop vid till exempel vaccinationer och vissa hälsofrämjande insatser. Idag har vi totalt cirka 190 elever inom grundsärskolan.

Elevhälsan arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande samt verkar för att alla elever ska nå utbildningens mål. Som skolsköterska arbetar du med förebyggande elevhälsoarbete genom bland annat hälsosamtal, hälsoundersökningar och vaccinationer. Uppdraget innefattar också att erbjuda elever enklare sjukvårdsinsatser samt medverka vid skolläkarmottagning. Skolsköterskan ingår i elevhälsoteamet och har ett nära samarbete med lärare, vårdnadshavare och myndigheter utanför skolan.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolsköterskeprogrammet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som skolsköterska och/eller av arbete med barn och unga. Att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är en förutsättning för arbetet. Då all dokumentation sker i datajournal är det även meriterande om du har god datavana.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker samt är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Malin Sandlund, rektor, 018-727 50 16
Christina Stenhammar, verksamhetschef Centrala elevhälsan, 018-727 20 15

Facklig företrädare:
Vårdförbundet, Kristina Lundmark, 070-376 75 28

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Skolsköterska till grundsärskolan

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-24

Ansök nu

Dela detta jobb