pedagogjobb.se

Skolsköterska på Gymnasieskolan Vipan, 100%

Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-06

Ansök nu

Skolsköterska på Gymnasieskolan Vipan, 100%

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Utbildningsförvaltningen arbetar med gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet i Lunds kommun. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet med ett stort engagemang för våra elever. Vårt arbete rustar för framtiden, varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss
Gymnasieskolan Vipan:
Gymnasieskolan Vipan är en expansiv och modern gymnasieskola i Lund. Det finns 13 utbildningar på skolan med sammanlagt 1200 elever i 11 byggnader. Skolan är organiserad i fem rektorsområden där biträdande rektor och elevhälsa arbetar nära verksamheten.
Läs mer om Vipan här: 
https://utb.lund.se/vipan

På Gymnasieskolan Vipan spelar elevhälsan en central roll. Här finns stora möjligheter för dig som vill vara med att bygga upp och påverka så att våra elever lyckas i skolan och mår bra.
Vi ser värdegrundsarbetet som en central del av vårt uppdrag där all personal bidrar för att tillsammans med våra elever skapa trygghet, trivsel och studiero. 

Arbetsuppgifter
Tjänsten kommer att vara förlagd till Gymnasieskolan Vipan där du arbetar arbetar med de nationella programmen, bland annat mot Bygg- och anläggningsprogrammet och VVS- och Fastighetsprogrammet.

I arbetet som skolsköterska arbetar du främst hälsofrämjande och förebyggande med eleverna på några av skolans program. Du ingår i skolans elevhälsa där alla har ett nära samarbete för att stödja elevens utveckling mot utbildningens mål.

Du skall även bidra till att utveckla skolans elevhälsoarbete tillsammans med övriga kollegor och med fokus på det främjande arbetet.

I det hälsofrämjande och förebyggande uppdraget ingår bl.a. hälsosamtal, frågor som rör elevernas arbetsmiljö, skolans värdegrund och livsstilsrelaterad ohälsa, enklare sjukvårdsinsatser samt mottagning tillsammans med skolläkaren.

I arbetsuppgifterna ingår också att göra gruppinriktade insatser. Som skolsköterska kan de dagliga inplanerade arbetsuppgifterna hastigt förändras vilket gör att du behöver ha förmåga att snabbt kunna prioritera och samtidigt ha ett professionellt och bra bemötande. Vi vill att du har lätt att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och att du på ett empatiskt och tydligt sätt kan kommunicera med dessa grupper.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till skolsköterska, barnsjuksköterska eller distriktssköterska. Utöver det måste du: • Ha en god förmåga att samarbeta som en del av ett team, både inom skolan och med övriga inom elevhälsan. • Vara bra på att kommunicera syftande till goda relationer med elever, vårdnadshavare, kollegor och skolledning.

Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 1 november eller enligt överenskommelse

Ansök senast
Sista ansökningsdag: 2021-10-06

Referensnummer
2021/875

Kontaktperson(er)
Eva-Lena Jönsson, 046 - 359 73 64
Johan Aspelin, 046-359 76 68

Dela detta jobb

Skolsköterska på Gymnasieskolan Vipan, 100%

Lunds kommun - Utbildningsförvaltningen