pedagogjobb.se

Skolsköterska

Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-24

Ansök nu

Skolsköterska

Beskrivning av skolan
Den 1 juli 2021 flyttar vi på Söderbymalmsskolan till helt ny skolbyggnad precis i anslutning till pendeltåg, bussterminal och grönområden. Skolan är ändamålsenligt anpassad och varje klassrum har eget grupprum, interaktiva skrivtavlor, ljuddämpande elevbänkar och mycket bra digital uppkoppling. Skolsköterskan mottagningsrum är ljus och modern med tillgång till toalett och välkomnande väntrum.

Söderbymalmsskolan har årskurserna 7 - 9 och här går totalt cirka 475 elever. 

Söderbymalmsskolan har hittills haft runt 90 % behöriga lärare. Vi har fem förstelärare. Vi är en IT-skola och samtliga elever har egna datorer. Våra elever arbetar i G-suite och resultaten följs upp i det digitala verktyget Schoolsoft. På Söderbymalmsskolan har alla ett gemensamt fokus på ökad måluppfyllelse och vi värderar kunskap högt i alla ämnen. Vi har höga förväntningar. 

Våra nya ljusa moderna lokaler finns centralt i Haninge med möjlighet till parkering och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, bussar samt till Handens pendeltågstation, endast 23 minuter från Centralen. Haninge kommun erbjuder sina anställda friskvårdskuponger och det finns ett välutrustat gym i kommunhuset som ligger 500 meter från skolan och som är gratis för kommunanställda.

Beskrivning av personalgruppen
I arbetsplatsundersökningar framkommer tydligt att trivseln på skolan är hög, vårt förhållningssätt till varandra nämns som en av faktorerna till detta. Vi har ett stabilt och kompetent elevhälsoteam som samarbetar för att identifiera och förslå åtgärder för att skapa bästa förutsättningar för skolans elever, utifrån ett elevhälsoperspektiv. 

Ditt uppdrag
Som skolsköterska på Söderbymalmsskolan ingår du i skolans elevhälsoteam, som består av tre kuratorer, en specialpedagog och skolledning. Vi har ett nära samarbete inom teamet men även stort samarbete med all personal i elevhälsofrågor.

Det ingår även en del självständigt arbetet, att följa kommunens basprogram där bland annat elevhälsosamtal och vaccinationer ingår. 

Vår skolsköterska ska vara tjänstledig i ett år för att prova nytt uppdrag inom kommunen. Söderbymalmsskolanselevunderlag växer och därför kan tjänsten komma att bli en tillsvidaretjänst.

Dina kvalifikationer
Leg sjuksköterska med vidareutbildning inom hälso-och sjukvård för barn och ungdom eller öppen hälso-och sjukvård alternativt skolsköterskeutbildning.

Din kompetens
Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbete eller annat arbete inom sjukvård riktat till ungdomar. Du ska vara ansvarstagande och kunna strukturera och lägga upp ditt arbete självständigt. Du har mycket god samarbetsförmåga. 

Du har empati i mötet med andra människor och har ett genuint intresse för att arbeta med ungdomar. Att möta vårdnadshavare och externa kontakter ingår också i rollen, och du behöver därför ha lätt för att kommunicera och möta människor.

Du har ett professionellt bemötande, du är bra på att möta ungdomar där de befinner sig och du är nyfiken på människor med olika kulturell bakgrund.

Vi erbjuder dig
Du ingår i en skolsköterskegrupp i Haninge kommun med många erfarna skolsköterskor. Centralt i kommunen finns en verksamhetschef och en medicinskledningsansvarig skolsköterska dit du kan vända dig gällande professionsinriktade frågor. Alla skolsköterskor har tillgång till kommunens metodbok som innehåller rutiner och riktlinjer för kommunens basprogram. Handledning i professionsgrupp. Regelbundna professionsmöten för kompetensutveckling och patienssäkerhetsarbetet.

Du erbjuds ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. 

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Dela detta jobb

Skolsköterska

Haninge kommun - Utbildningsförvaltningen