pedagogjobb.se

Skolsekreterare till Sjöstadsskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-25

Ansök nu

Skolsekreterare till Sjöstadsskolan

 

Arbetsplatsbeskrivning

Sjöstadsskolan - en skola för framtiden. Sjöstadsskolan är en kommunal grundskola (F-9) i Hammarby Sjöstad. Skolan startades hösten 2006 och har förskola, grundskola, grundsärskola och fritidsverksamhet och har ca 1 000 elever och 160 anställda. Skolexpeditionen finns i skolans huvudbyggnad och här arbetar skolsekreterare och skolassistent. Serviceteamet består av expeditionen, vaktmästeriet, skolköket och IT-samordnaren. Teamet arbetar när tillsammans för att kunna ge bästa stöd till hela skolan.

Arbetsbeskrivning

Sjöstadsskolan söker dig som ska vara både hjärta och hjärna på expeditionen. Dagligen möter du vår personal, våra brukare och våra elever med en stor bredd av ärenden. Vi är en stor skola med tusen elever från förskola till årskurs nio och ca hundrasjuttio anställda så du behöver ha erfarenhet från arbete på en skolexpedition. Skolsekreteraren arbetar närmast tillsammans med vår skolassistent och skolans ledning. Skolans administration sköts både digitalt i olika system men även på papper. Du behöver både vara en kunnig och van datoranvändare samt ha ett ordningssinne för pappershantering. Om du redan har arbetat och har kunskap i Stockholms Stads digitala verktyg (Barn- och elevregistret BER, Diabas, Agresso, Lisa Självservice m. fl.) är det meriterande.

Kvalifikationer

Din utbildning ligger inom administration/personal/ekonomi eller så har du tillägnat dig motsvarande kunskaper genom erfarenhet. Gymnasial utbildning är ett krav, eftergymnasial utbildning inom något av dessa områden är meriterande.

Du behöver behärska svenska flytande både i tal och i skrift och även kunna kommunicera på engelska med vårdnadshavare.

Arbetet på skolans expedition beskrivs ofta som roligt och omväxlande. Som skolsekreterare behöver du vara självständig samtidigt som du har lätt för att samarbeta. Ingen dag är den andra lik och det krävs en god strategisk förmåga och flexibilitet för att arbetet ska hålla hög kvalité. Du kommer att vara del i ett serviceteam som ansvarar för att skolans pedagogiska huvuduppdrag fungerar så bra som möjligt och du kommer ha möjlighet att påverka de administrativa rutinerna.

Övrigt

39,5 timmars arbetsvecka. Du behöver vid behov kunna börja arbeta kl. 07.00 för att kunna hantera sjukanmälningar och påföljande vikariebehov. Intervjuer kan ske löpande.

Dela detta jobb

Skolsekreterare till Sjöstadsskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen