pedagogjobb.se

logga

Skolsekreterare

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-01

Ansök nu

Skolsekreterare

Barn- och skolförvaltningen

 

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

 

Om oss

I det natursköna norra Lund ligger Prästängsskolan dit vi nu söker en skolsekreterare. I området finns ytterligare tre skolor med två skolsekretera som du kommer att samarbeta med. Det finns goda kommunikationsmöjligheter till skolan med tåget som bara tar 3 minuter från centrala Lund.

Skolan är relativt ny där verksamheten omfattar både grundskola och fritidshem i åk4-6 med ca 160 elever. Vi är ett litet kollegium med nära samarbete och vi hjälps åt med det mesta.

Miljön på skolan inbjuder till lek och lärande såväl inomhus som utomhus. Vi värnar om elevens sociala och kunskapsmässiga utveckling i samspel med andra. Vi arbetar tillsammans utifrån gemensamma värdegrunder grundat på trivsel, samarbete, respekt, medbestämmande, arbetsglädje och kreativitet.
 

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår bland annat personal- och elevadministration, rekrytering, arbetsrätt, vikarieanskaffning, dokumentation, arkivering, beställningar och fakturahantering. Det handlar även om att stödja rektor där behov finns så som informationsmöte, uppdrag mot fastighet, möta vårdnadshavare i olika situationer.

Du är en av skolans nyckelpersoner med insyn och kunskap om det mesta som händer inom verksamheten, du är också ansiktet utåt. Serva och stödja pedagogiska personalen, i allt, där behov finns.

Digitala system du kommer att arbeta i: Lunds kommuns HR-portal, Procapita/Tieto Education, Raindance, W3D3, VARBI rekrytering, Admin roll i Skola24, Admin roll i Unikum.

Den största vikten kommer att läggas vid personlig lämplighet, att du som söker har en stor social kompetens och har service i din anda. Vi finns här för våra elever och det är viktigt att deras skoldag är så friktionsfri som möjligt och då ska organisationen och skolan bara fungera vilket kan innebära arbete ute i verksamheten vid ansträngda situationer.

Vi söker dig som

Vi söker i första hand dig som har högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chefsstöd inom skola.

Eftersom arbetsuppgifterna till största delen är av administrativ karaktär måste du ha stor datavana och trivas med administrativt arbete. Tidigare erfarenhet av våra administrativa program, se ovan, är meriterande.

Då arbetet stundtals innebär hög arbetsbelastning behöver du vara van vid varierande arbetsuppgifter i högt tempo med förmåga att prioritera, hålla deadlines och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer på arbetsplatsen och du har en mycket god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du kan leda, strukturera och organisera ditt arbete självständigt samt prioritera bland dina arbetsuppgifter om det behövs. Du förutsätts vara ordningsam och strukturerad, serviceinriktad samt ha ett utpräglat kommunikativt förhållningssätt med förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på ett tydligt och korrekt sätt. Vi önskar att du är drivande som person med förmåga att hitta lösningar på situationer som uppstår samt ta initiativ till förbättringar och effektiviseringar inom det egna arbetsområdet. Det kräver en förmåga till överblick, att kunna arbeta med många arbetsuppgifter parallellt samt med hög servicekänsla.

Vi tillämpar löpande urval- och intervjusarbete, så välkommen med din ansökan redan idag! 

 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Lön: Månadslön

Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Referensnummer

2020/873

Kontaktperson(er)

 

Margareta Madejska Waidringer, 046 359 7270

Dela detta jobb

logga
Skolsekreterare

Lunds kommun - Barn- och skolförvaltningen