pedagogjobb.se

logga

Skolpsykolog till Tunaskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2021-07-01

Ansök nu

Skolpsykolog till Tunaskolan

Barn- och skolförvaltningen
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Om oss
Tjänsten är förlagd på Tunaskolan, som är belägen i Lunds östra delar och ingår i Utbildningsområde 6. Tunaskolan är en F-9 skola med integrerarad grundsärskola och Mårtenskolan som är en F-6 skola. Vi har ca 750 elever, varav ca 50 är inskrivna i grundsärskolan. 

Det är roligt och stimulerande att arbeta på Tunaskolan och Mårtenskolan, det råder ett öppet och tillåtande klimat, vilket är en god förutsättning för att våga pröva nya idéer och tankar.

Vi har även ett starkt elevhälsoteam med skolsköterska, specialpedagog, kurator och skolledning, som nu behöver ökas upp med dig som skolpsykolog.

Arbetsuppgifter
I arbetet som skolpsykolog utreder du elevers behov och planerar insatser tillsammans med rektor och elevhälsoteamet, vårdnadshavare och elev. Arbetet innebär också att ge utbildning, handledning och konsultation till pedagogerna. Ditt uppdrag innebär även kontakt med externa samarbetspartners som barnhabilitering, BUP, socialtjänst och sjukvård. Du har en viktig roll i det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet tillsammans med övriga deltagare i elevhälsoteamet.

Du erbjuds en bred och variationsrik tjänst där du själv har möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter och utveckla egna intresseområden. I rollen som skolpsykolog samverkar du mycket med pedagogerna på skolorna samt med andra professioner inom elevhälsan där du bidrar med din expertis som psykolog. Du får vidare kontinuerlig handledning och fortbildning samt kommer att ingå i ett nätverk med andra skolpsykologer inom kommunen.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av arbete med barn och unga. Det är meriterande om du har erfarenhet från grundsärskolan.

Vi förutsätter att du har god kännedom om vad som krävs metodmässigt, dels för att kunna samarbeta med externa myndigheter och dels i sammanhang som kräver utredningar inom skolan. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med digitala testverktyg samt digital journalföring i PMO. Vi söker dig som har lätt att samarbeta med såväl personal, elever som föräldrar. Vi förväntar oss att du är trygg i arbetet med elever.

Eftersom tjänsten är både i grund- samt i grundsärskolan har du förmåga att strukturera ditt arbete och arbetsleda dig själv. Du måste kunna prioritera arbetsuppgifter och leverera inom given tidsram.

Vi söker dig som vill ta aktiv del i skolans och elevernas utveckling, är positiv, initiativrik och tycker om att arbeta med barn och ungdomar. Erfarenhet av arbete som skolpsykolog och intresse för, eller erfarenhet från grundsärskolan är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-10-01

Dela detta jobb

logga
Skolpsykolog till Tunaskolan

Barn- och skolförvaltningen i Lunds kommun