pedagogjobb.se

Logo

Skolpsykolog

Företag Klippans kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-20

Ansök nu

Skolpsykolog

Arbetsplatsen

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet".

I Klippan vill vi möta alla elever på ett inspirerande och utmanade sätt, som ger dem lust att lära. Vi ska utifrån varje elevs egna förutsättningar motivera och engagera till fortsatt intresse för lärande. Genom olika inlärningsstilar ska vi ge utrymme till eleverna att individuellt bearbeta och lära sig ny kunskap. Elevers lust att lära sig, deras nyfikenhet och intresse har en central betydelse för lärandet.

Att trivas och må bra i skolan är viktigt för att utvecklas och behålla lusten och viljan att lära sig. Att förebygga svårigheter genom att planera och ge stöd till elever utifrån dess förutsättningar och behov är något som berör hela skolan. Elevhälsan stödjer både Klippans skolor, kommunala såväl som friskolor, och enskilda elever i detta arbete. Som skolpsykolog är man anställd av enheten för central elevhälsa, tillsammans med skolsköterskor, skolläkare och ett proaktivt team. Du kommer att ingå i ett par olika skolors elevhälsoteam och samverka med dessa och övrig personal inom centrala elevhälsan, samt organisationer och myndigheter utanför skolan med syfte att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevens hälsa, utveckling och lärande.

Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

För mer information: http://www.klippan.se

Arbetsuppgifter

I rollen ingår att arbeta med förebyggande, hälsofrämjande och åtgärdande insatser på organisations-, grupp- och individnivå, att arbeta med konsultation och handledning för pedagogisk personal, att ta elev- och föräldrakontakter, till exempel inför remisskrivning till andra vårdinstanser, att arbeta med psykologiska utredningar och bedömningar samt att ge krisstöd i akuta ärenden. En viktig del av uppdraget i elevhälsan är att samverka i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet för att stödja eleven till att nå målen. Arbetet leds av rektor på respektive enhet och skolpsykologen ingår i skolans elevhälsoteam samt deltar i vissa konferenser inom skolan. Skolpsykologen deltar även i konferenser utanför skolan med personal inom central elevhälsa samt träffar kontinuerligt den centrala elevhälsans övriga skolpsykologer för kollegial handledning, yrkesträffar samt för att delta i samverkansmöten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog eller vill göra din PTP-tjänst hos oss. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i skola eller inom annan verksamhet som rör barn. Arbetet kräver ansvarstagande och du bör vara bekväm med att arbeta självständigt. Tjänsten förutsätter att du har god samarbetsförmåga och är intresserad av att samarbeta med andra yrkesgrupper. Vi arbetar i journalsystemet PMO.

Övrigt

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

För allas trevnad är vår arbetstid rökfri.

Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden.

Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.

Omfattning/Varaktighet
Heltid, Tillsvidare

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Helene Berggren , Elevhälsochef
Telefon 0435-28 670
E-post helene.berggren@ klippan.se

Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-28 000

Ange referens: C57116-2021-4
Sista ansökningsdag: 2021-06-20

Arbetsgivare
Klippans kommun
Barn- och utbildningsförvaltningen - Verksamhetsområde Elevhälsa

Dela detta jobb

Logo
Skolpsykolog

Klippans kommun