pedagogjobb.se

Skolkurator till Sannarpgymnasiet

Företag Halmstads kommun
Ort
Utgår

2019-09-21

Ansök nu

Skolkurator till Sannarpgymnasiet

Arbetsuppgifter

Som skolkurator ingår du i skolans Elevhälsoteam och bidrar med kunskaper om elevernas generella och specifika psykosociala hälsa och sociala situation. Vi förväntar oss att du har kunskap om skol- och sociallagstiftning samt god kunskap om samhällets olika stödsystem, myndigheter eller frivilliga organisationer och är bekväm i kontakterna med dem. I dina arbetsuppgifter som skolkurator är du med och utvecklar det främjande och förebyggande arbetet tillsammans med personal och ledning på sannarpgymnasiet. Som skolkurator kommer du att delta i arbetet med skolans struktur, organisation och rutiner när det gäller värdegrund, likabehandling och krissituationer. Vi eftersträvar en trygg och god arbetsmiljö för både vuxna och ungdomar som präglas av öppenhet, nyfikenhet och delaktighet.

Kvalifikationer

Vi önskar att du har socionomexamen eller motsvarande samt erfarenhet från yrket, gärna erfarenhet från arbete med ungdomar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Här tänker vi särskilt din förmåga att bygga goda relationer. Vi önskar en kurator som har stor tillgänglighet men med en god förmåga att sätta gränser.

Andra uppgifter

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga din socionomexamen för att underlätta rekryteringsprocessen. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålder- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid, 80 %
Tillträde: 2019-11-11
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Cecilia Ek, Gymnasiechef
Telefon: 070-269 60 53
Namn: Petra Ekstrand, Rektor
Telefon: 070-922 08 07

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Ingrid Gunnarsson
Telefon: 035-139756 
Namn: Ewa Gunnarsson
Telefon: 070-890 71 75

Ansökan

Referensnummer: C30782 - 2019
Sista ansökningsdag: 2019-09-21

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Dela detta jobb

Skolkurator till Sannarpgymnasiet

Halmstads kommun