pedagogjobb.se

Skolkurator till Haverdals byskola och Kvibilleskolan

Ansök nu

Skolkurator till Haverdals byskola och Kvibilleskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Haverdals byskola och Kvibilleskolan är två byskolor i skolområde Norr. Haverdals byskola är en F-5 skola med 160 elever. Kvibilleskolan är en F-5 skola med 130 elever. Elevhälsoteamet följs åt och på båda skolorna pågår ett utvecklingsarbete där Elevhälsan får en alt mer förebyggande och främjande roll. Som kurator på våra skolor kommer du, på olika vis, involveras i vår hälsofrämjande skolutveckling. Under läsåret 20 /21 är Kvibilleskolan lokaliserad på Plönningeskolan för att om ett år vara tillbaka i Kvibille till en helt ny F-6 skola.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en skolkurator som vill vara med och fortsätta utveckla Elevhälsan på Haverdals byskola och Kvibilleskolan så att den bidrar till att skolorna blir en plats där alla elever har möjlighet att nå så långt som möjligt, utifrån sina förutsättningar. Du kommer att ingå i vårt skolövergripande elevhälsoteam. Arbetet innebär att stötta och handleda skolans övriga personal, i elevvårdsarbetet med enskilda elever, grupper av elever samt deras föräldrar. Skolkuratorn har kontakten med myndigheter som t.ex. socialtjänsten, terapeuter och lärare. I rollen arbetar man både med elever och personal på skolan samt föräldrar. Arbetet är fokuserat på att stödja och samtala med elever som har det svårt med skolarbetet eller med miljön i skolan. Vanliga arbetsuppgifter kan vara att ha samtal med elever om deras livssituation och att arbeta för bättre studiemotivation. Skolkuratorns arbete kan också vara förebyggande, ett exempel på ett sådant viktigt arbete är att förebygga mobbing. Man ger även råd och hjälp för att förbättra skolmiljön. I arbetet ingår mycket samarbete med föräldrar, lärare och skolsköterska.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Du har en stor förmåga att bygga positiva relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är engagerad, lösningsfokuserad och ser möjligheter utifrån givna förutsättningar. Du har en förmåga och vilja att påverka vår skolkultur samt vara med och utveckla skolans elevhälsoarbete. Du har goda ledaregenskaper och delar vår syn på skolutveckling som du hittar under relaterad information på vår hemsida. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
2020-09-15 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2020-06-25
Ansök senast
2020-07-31

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C40062 - 2020

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Skolkurator till Haverdals byskola och Kvibilleskolan

Halmstads kommun barn- och ungdomsförvaltning