pedagogjobb.se

Logga

Skolkurator till Grytgöl, Hällestad och Björke

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-04

Ansök nu

Skolkurator till Grytgöl, Hällestad och Björke

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.


Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.


Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.


Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.
Beskrivning
Det är skolorna Hällestad, Grytgöl och Björke skolor.

Samt att göra sociala bedömningar av elever inför särskolan ingår i tjänsten.

Du som kurator ingår i skolans elevhälsoteam. Dina arbetsuppgifter är att i samverkan med skolanselevhälsoteam och övrig skolpersonal arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att skapa ett braklimat i skolan och i elevgrupperna. Arbetet kan omfatta såväl gruppverksamhet som enskilda samtal. Dugenomför yrkesmässiga samtal, så som stöd, motivations, kris och konfliktsamtal liksom utredande,rådgivande och bearbetande samtal med enskilda elever. Du utreder och bedömer den sociala ochpsykosociala situationen för enskilda elever och för skolan som helhet.Kvalifikationer
Vi söker dig som utbildad socionom och har ett stort engagemang för barns och ungdomars hälsa. Du harförmågan att arbeta självständigt men även i team. Du är en drivande person. Erfarenhet av arbete medbarn och ungdomar är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet kräver godförmåga att samverka både internt och externt.

Erfarenhet krävs.

 
Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


 

Dela detta jobb

Logga
Skolkurator till Grytgöl, Hällestad och Björke

Finspångs kommun