pedagogjobb.se

Kommun: Österåker
Korta fakta om jobbet

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kvalifikationer
Skolkurator -  1-2 års erfarenhet

Utbildning
Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Socialt arbete och omsorg

Kompetenser

Meriterande
Socionomexamen

Om jobbet

Fredsborgskolan är en fristående skola med två separata byggnader, en för F-6 och en för 7-9. Vi arbetar med profiler, hälsa och rörelse för de yngre åldrarna (F-6) och Matematik och Språk för de äldre årskurserna (6-9).

Fredsborgskolan har idag ca 870 elever och är belägen i Åkersberga, med närhet till kommunikationer och fantastisk natur.

Fredsborgskolan är en skola för elever och föräldrar som tycker att skola och utbildning är viktigt. Vi arbetar aktivt med skolutveckling inom olika fokusområden. Tydlighet, Förutsägbarhet och Struktur är tre ledord som genomsyrar hela vår verksamhet. Vi utgår från ett formativt perspektiv i lärandeprocessen och förstärker det med en hög grad av IKT. Fredsborgskolan vill skapa goda förutsättningar för en utbildning där modern informationsteknik används som ett naturligt verktyg i skolarbetet.

Inför höstterminen 2021 söker vi nu dig, en erfaren, engagerad och positiv skolkurator, som vill arbeta i en modern skola med kunskap i fokus. Du ska vara ödmjuk och engagerad, nyfiken och flexibel och vilja vara med och utveckla vår verksamhet.

Hos oss får du arbeta i en trivsam skola där du får möjligheten att påverka din och elevernas vardag. Tjänsten är en heltidstjänst.

Du får eleverna att växa, samtidigt som du är med och vidareutvecklar vår skola mot vår vision.

Vi har höga förväntningar på dig och ditt engagemang, och kan i gengäld lova dig ett mycket spännande uppdrag, där du kommer få vara med och utveckla vår skola.

Du är en entreprenör som vill arbeta på en skola där du kan få vidareutveckla dina idéer.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning inom adekvat område exempelvis socionom.
Du är trygg i din roll som kurator.
Du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med elever, kollegor och föräldrar.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Goda kunskaper i svenska språket.
Kunskaper i Prorenata är meriterande.
Intervjuer kommer att ske löpande

Arbetet går ut på att både stödja enskilda elever och hela skolans välmående. Skolkuratorn samarbetar med eleverna, familjerna och skolans personal. Fokus ligger på att upptäcka svårigheter som dyker upp i skolan och ingripa i ett tidigt skede. Skolkuratorn stödjer eleverna och deras familjer i problemsituationer genom samtal, rådgivning samt genom att ordna olika stödåtgärder. Den huvudsakliga arbetsformen är samtal. Kuratorn arbetar, förutom med enskilda elever, också med grupper. Skolkuratorn deltar som sakkunnig inom sitt område i planeringen och utvecklandet av skolverksamheten och stärkandet av samarbetet mellan hem och skola.

Om anställningen
Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?
Företagsallén 14/Näsvägen 17
18421 Åkersberga

Arbetsgivaren
Lära i Österåker AB

Kontakt
Irene Planefjord
Rektor
irene.planefjord@fredsborgskolan.se

Mimmi Askeljung
Ansvarig för elevhälsan
mimmi.askeljung@fredsborgskolan.se

Skolkurator, grundskola F-9

Ort
Kategorier
Utgår

2021-09-19

Ansök nu

Dela detta jobb