pedagogjobb.se

Skolkurator Frösakullsskolan

Ansök nu

Skolkurator Frösakullsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Frösakullsskolan är en F-5 skola som ligger en bit utanför Halmstad. Vi är väldigt stolta över den trygghet och trivsel som eleverna känner på skolan, detta märks i de enkäter och dialoger som kontinuerligt genomförs. Varje dag träffas eleverna i åldersblandade grupper och på så sätt skapas relationer mellan årskurserna.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en skolkurator som vill vara med och fortsätta utveckla Frösakullsskolan till att bli en skola där alla elever har möjlighet att nå så långt som möjligt, utifrån sina förutsättningar. Du kommer att ingå i vårt elevhälsoteam. Arbetet innebär att stötta och handleda skolans övriga personal, i elevvårdsarbetet med enskilda elever, grupper av elever samt deras föräldrar. Skolkuratorn har kontakten med myndigheter som t.ex. socialtjänsten, terapeuter och lärare. I rollen arbetar man både med elever och personal på skolan samt föräldrar. Arbetet är fokuserat på att stödja och samtala med elever som har det svårt med skolarbetet eller med miljön i skolan. Vanliga arbetsuppgifter kan vara att ha samtal med elever om deras livssituation och att arbeta för bättre studiemotivation. Skolkuratorns arbete kan också vara förebyggande, ett exempel på ett sådant viktigt arbete är att förebygga mobbing. Man ger även råd och hjälp för att förbättra skolmiljön. I arbetet ingår mycket samarbete med föräldrar, lärare och skolsköterska.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Du har en stor förmåga att bygga positiva relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är engagerad, lösningsfokuserad och ser möjligheter utifrån givna förutsättningar. Du har en förmåga och vilja att påverka vår skolkultur samt vara med och utveckla skolans elevhälsoarbete. Du har goda ledaregenskaper och delar vår syn på skolutveckling som du hittar under relaterad information på vår hemsida. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Tillträde 200810 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2020-06-17
Ansök senast
2020-08-02

Upplysningar

  • Christina Stenman, rektor
    Telefon: 073-340 85 02

Ansökan

Referensnummer
C39813 - 2020

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Skolkurator Frösakullsskolan

Halmstads kommun barn- och ungdomsförvaltning