pedagogjobb.se

Skolkurator

Ort
Kategorier
Utgår

2021-04-23

Ansök nu

Skolkurator

Beskrivning
Till vårt elevhälsoteam söker vi nu en kurator för en tjänst på 75%. Som kurator jobbar du med elever från förskoleklass upp till och med årskurs 9. Du ingår i elevhälsoteamet på skolorna, vilket leds av elevhälsochefen. I vårt elevhälsoteam har vi specialpedagoger, kurator, språkpedagog, logoped, skolsköterska, skolpsykolog samt studie- och yrkesvägledare.

Din placering är i Idre/Särna på Strandskolan och Buskoviusskolan. Du kommer i första hand att ha ett nära samarbete med rektor och specialpedagog på Strandskolan. Tjänsten är en visstidsanställning på ett läsår.  

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av sedvanliga kuratorsuppgifter. Du ska även kunna bistå personal i arbetet med normer och värden ute i klasserna.  

Kvalifikationer
Vi vill att du är utbildad socionom eller liknande utbildning. Önskvärt att du har tidigare erfarenheter av att arbeta inom skolan som kurator, gärna med elever i åldrarna 6-12 år. Du ska ha kunskap om hur man genomför enskilda råd- och stödsamtal med elever. Det är även bra om du har kunskap om hur man arbetar förebyggande och främjande i elevhälsan arbete.

Du är en person som samarbetar med andra, ser vinster med gemensamma beslut och arbetssätt, samtidigt som du tar ansvar och kan arbeta självständigt när så krävs. Dessutom brinner du för att arbeta med barn och ungdomar och vill göra skillnad.

Körkort och god IT-vana är ett måste.

Om Älvdalens kommun
Älvdalens kommun är till ytan en av Sveriges största kommuner med ca 7000 invånare och 550 medarbetare. Älvdalens kommun har en fantastisk natur som uppmuntrar till friluftsliv, sport, jakt och fiske, eller vad sägs om 85 slalompister, närmare 200 mil skoterleder, över 30 mil skidspår och oändliga vandringsleder och fiskevatten. Vi har ett gott kulturutbud och rikt musikliv.  Som arbetsgivare tror vi på en bra balans mellan arbete och privatliv och att du ska känna dig trygg och säker i ditt arbete. Vi arbetar utifrån vår värdegrund - Kärlek, Trygghet, Respekt och Överraskande, och har arbetsmiljöarbete och friskvård i fokus. Älvdalens kommun ligger tekniskt i framkant vilket underlättar till flexibilitet såväl i arbete som privat.

Dela detta jobb

Skolkurator

Älvdalens kommun