pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Skolchef/sektionschef till sektionen för vuxenutbildning inom Kriminalvården

Företag Kriminalvården
Ort
Utgår

2022-06-26

Ansök nu

Skolchef/sektionschef till sektionen för vuxenutbildning inom Kriminalvården

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Brinner du för vuxenutbildning och vill axla uppdraget som skolchef i en myndighet med samhällsviktigt uppdrag? Vuxenutbildningen inom Kriminalvården har en mycket viktig roll för att minska riskerna för återfall i brott, motsvarar den kommunala vuxenutbildningen och regleras av skollag, vuxenutbildningsförordning och läroplanen för vuxenutbildningen. Verksamheten står under Skolinspektionens tillsyn. Vuxenutbildningen för de studerande är individuellt utformad, vilket innebär att det varken finns klasser, klassrum, lektioner, terminer eller läsår och antagning sker året runt. Våra drygt 160 lärare i sju rektorsområden undervisar både de studerande på plats vid Lärcentrum men undervisning sker även på distans. Kursutbudet blir på så sätt tillgängligt för alla och kontinuiteten säkras i och med att samma lärare behålls vid en flytt till en annan anstalt eller häkte. Även studie- och yrkesvägledare utgör en nationell resurs och är placerade i de olika rektorsområdena.

Arbetsbeskrivning

Som skolchef kommer du ansvara för att leda vuxenutbildningen i befattning som sektionschef vid Kriminalvårdens huvudkontor. Kriminalvården står mitt ett omfattande utvecklingsarbete utifrån kraven på kapacitetsökning och den enhet du kommer tillhöra har ny organisation från 1 september 2022. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp tillsammans med enhetschef och andra sektionschefer med strategiska uppdrag inom Kriminalvårdens rehabiliterande verksamhet samt klienters dagliga sysselsättning, utöver studier och/eller arbete.

Ditt personalansvar som skolchef omfattar de sju rektorerna, tre administratörer och fyra expertfunktioner. Du utövar delvis distansledarskap och uppdraget medför därmed tjänsteresor nationellt för att du ska kunna vara väl förtrogen med verksamheten. Huvudkontoret är placerat i Norrköping i aktivitetsbaserade kontorslokaler belägna nära resecentrum, du har förtroendearbetstid och distansarbete erbjuds.

Att bedriva vuxenutbildning motsvarande kommunal vuxenutbildning inom Kriminalvården ställer höga krav både på både vilja och god förmåga till samarbete. Verksamheten begränsas av säkerhetsvillkor som påverkar vad som är möjligt och inte i utbildningen. Fokus ligger på den studerandes väg in till och genom vuxenutbildningen och du har ansvar för verksamhet, medarbetare, arbetsmiljö och ekonomi i sektionen. I detta ingår även det systematiska kvalitetsarbetet. Du identifierar, analyserar och kommunicerar utvecklingsbehov inom vuxenutbildningen samt leder beslutade förändringsprocesser. Uppdraget omfattar både ett pedagogiskt och ett strategiskt ledarskap att stödja, utmana och följa upp i en ständigt pågående utveckling av utbildningen, allt för att de studerande ska ha de bästa förutsättningar att nå sina studiemål samt att Kriminalvården är en attraktiv arbetsgivare för medarbetarna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom utbildningspedagogik
• Statlig rektorsutbildning
• Flerårig chefserfarenhet inom vuxenutbildning och mycket god kunskap om de regelverk som styr (särskilt kommunal) vuxenutbildning
• Erfarenhet av att driva systematiskt kvalitetsarbete inom skolväsendet
• Väl vitsordad erfarenhet av att leda utvecklingsarbete och att driva förändringsprocesser i komplex och gärna stor organisation
• God kunskap om forskning kring lärande och framgångsfaktorer för att studerande ska nå sina mål
• God förmåga att hantera digitala verktyg för kommunikation, information och samarbete
• B-körkort.

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet som skolchef, företrädesvis med ansvar för kommunal vuxenutbildning
• Erfarenhet av samverkan med andra organisationer och myndigheter inom området yrkesutbildningar och kompetensförsörjningsfrågor
• Erfarenhet av arbete med utbildning/undervisning på distans
• Erfarenhet av att leda chefer och medarbetare på distans
• God kunskap om de övergripande förutsättningar (regelverk, budget, arbetsgivarpolitik m.m.) som gäller för offentlig verksamhet.

Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet. Du är en trygg och stabil ledare som har god förmåga att planera, följa upp och utvärdera effekterna i verksamheten, med långsiktighet och uthållighet. Du arbetar aktivt för att skapa delaktighet och gemensamt ansvarstagande, och för att tillvarata chefers och medarbetares engagemang och kompetenser. Du har hög förmåga att samverka med andra, inom och utom myndigheten, i syfte att effektivt nå gemensamma mål. Som person är du strukturerad, process- och utvecklingsinriktad. Du har god förmåga att leda förändringsarbete och att identifiera och analysera problem och hinder i verksamheten, bedöma dem utifrån ett helhetsperspektiv och tillsammans med andra hitta lösningar. Du förstår att grunden i ett gott chefs- och ledarskap bygger på ärlighet, förtroende, tydlighet, transparens och goda relationer och du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska. Det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra och med ditt förhållningssätt bidrar du till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-26
Referensnummer: C90537
Du är välkommen att söka:
 

Lön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Kontakt

Kontaktperson

Sofia Rasmusson
Senior konsult Source
0705-080328
sofia.rasmusson@source-executive.se

Bianca Gideback
Konsult SOURCE
0708-110364
bianca.gideback@source-executive.se

Fackliga företrädare

Lars Jonsson
Saco-S
011-4963657

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Nilla Mölk
ST/OFR
077-228 08 00

Övrigt

Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. Om du vill ha mer information och en första kontakt är du varmt välkommen att kontakta SOURCE konsult.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Din ansökan registrerar du via Kriminalvårdens hemsida eller via www.offentliga jobb.se. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693.

Dela detta jobb

logga
Skolchef/sektionschef till sektionen för vuxenutbildning inom Kriminalvården

Kriminalvården