pedagogjobb.se

Ronneby kommun satsar nu offensivt på två nya skolor för årskurs 4-9 i tätorten. Vill Du vara med och forma den pedagogiska verksamheten i nya fräscha lokaler med stora möjligheter till ett kollegialt samarbete över skolans alla årskurser?

Vår första skola årskurs 4-9 är planerad för invigning ht-21 och då flyttar hela Snäckebacksskolans högstadium dit tillsammans med mellanstadiet från några av våra skolor. Utvecklingsarbetet för att förbereda för den nya skolans möjligheter påbörjas redan nu. Ta chansen att vara med.

Vi inleder nu rekrytering till de nya skolorna med placering på Snäckebacksskolan tills flytten är aktuell. Snäckebacksskolan är en av kommunens 7-9-skolor som ligger centralt i tätorten med gångavstånd till både centrum, simhall, sporthall och den vackra Brunnsparken. Skolan har ca 500 elever och vi är ca 60 personer i personalstyrkan.

Om Du tycker att detta låter intressant, men har frågor så tveka inte att ta kontakt med oss.

Utbildningsförvaltningen i Ronneby har satt fokus på det kollegiala lärandet! Verksamheten ska genomsyras av kollegialt lärande och de metoder som bygger på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Då når vi framgång! Hos oss ska samtliga medarbetare vara väl medvetna om våra styrkor och värna om dessa, samtidigt som vi hela tiden utvecklas. Det gör vi tillsammans!

I utbildningsförvaltningen arbetar vi efter den röda tråden, en gemensam syn på utveckling och lärande med demokratisk värdegrund från förskola, grundskola, särskola till gymnasie- och vuxenutbildning.

Ta chansen att jobba i en kommun som fokuserar på kärnan i utbildningen!

Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har 29 600 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.

Inom kommunen jobbar 2 300 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare. Vill du bli en av oss?

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som skolbibliotekarie bedriver du läsfrämjande arbete och ger stöd till elever och lärare i deras litteratur-och medieanvändning. Du utvecklar skolans kompetens inom medie- och informationskunnighet (MIK) och vägleder elever och lärare i informationssökning, sök- och källkritik.
Du ska ta aktiv del i skolans pedagogiska verksamhet och samarbeta med olika ämnen och vara intresserad av skolutveckling.
Du kommer även ansvara för bemanning av skolbiblioteket, bokuppsättning samt bistå med support av digitala hjälpmedel som till exempel Legimus.
Som skolbibliotekarie ansvarar du för att utveckla Ronneby skolområdets skolbibliotek i samverkan med bibliotekarien på Kallinge skolområde. Du kommer att arbeta tillsammans med skolans lärare och pedagoger och vara en aktiv del i verksamhetsplanering och genomförande.

Du kommer att jobba i huvudsak på Snäckebacksskolan som är en 7-9 skola men viss del av tjänsten är förlagd ute på övriga skolor i skolområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleutbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Det är också viktigt att du har kunskap inom området medie- och informationskunnighet (MIK).

Du har erfarenhet av att jobba på skolbibliotek.
Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga och har erfarenhet av att möta barn och unga i bibliotek och klassrum.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort krävs

ÖVRIGT
Vi arbetar för en jämn köns- och åldersfördelning och för etnisk och kulturell mångfald i våra verksamheter. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ronneby kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande vill vi att du ansöker via den digitala länken.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skolbibliotekarie Snäckebacksskolan

Företag Ronneby Kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-01

Ansök nu

Dela detta jobb