pedagogjobb.se

Logga

Skolbibliotekarie

Ort
Utgår

2019-06-28

Ansök nu

Skolbibliotekarie

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
Vi tror på dig och din förmåga – därför ger vi dig stort utrymme i din roll. Många som jobbar hos oss uppskattar förtroendet och ansvaret de får i vår kommun, eftersom det bidrar till mycket lärande och utveckling i vardagen. För att lyckas är du trygg i dig själv, ditt yrke och har förmågan att både ta för dig – och sätta gränser.

Skolbiblioteken på Ekerö söker en ny skolbibliotekarie. Hos oss bedriver du ett fritt arbete där du har stor möjlighet att forma din egen verksamhet och samarbeta inom projekt. Du ansvarar för biblioteksverksamheten på dina skolbibliotek med stort fokus på läsfrämjande verksamhet mot barn och ungdomar, stärka elevers läsning och medie- och informationskunnighet.

Större delen av din arbetstid är förlagd på dina skolbibliotek och viss tid är du rörlig mellan kommunens övriga skolor. Du är en del av det team med skolbibliotekarier som bemannar Ekerö kommuns 12 kommunala skolbibliotek. Du har stort stöd och många möjligheter till samarbete med övriga skolbibliotekarier även om ni inte arbetar i samma lokaler.

Kvalifikationer
För att du ska klara av uppdraget, ser vi gärna att du kan uppfylla följande kvalifikationer:

  • akademisk utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • förståelse för skolbibliotekets roll i skolan utifrån skollag, bibliotekslag och läroplan
  • stort intresse av att arbeta med läslust och läsentusiasm hos barn och ungdomar
  • stort intresse av att arbeta tillsammans med lärare för att stärka elevernas medie- och informationskompetens
  • intresse av att arbeta inom och utveckla en jämlik och inkluderande arbetsplats
  • goda datorkunskaper, kan hantera Officepaketet och har gärna erfarenhet av Book-IT. Erfarenhet av att arbeta i Office 365 är meriterande.

För att trivas hos oss har du lätt att kommunicera och trivs med att arbeta med barn och unga. Du är utåtriktad och öppen som person. Arbetet ställer krav på din kommunikativa förmåga, du anpassar ditt sätt att förmedla budskap till mottagaren. Du har ett strukturerat arbetssätt, tar egna initiativ och ansvar för din uppgift samt driver arbetet vidare. Vidare värdesätter du olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har god förståelse för hur barn och unga tar till sig kunskap.

Vi lägger stor vikt vid de personliga förmågor och kompetenser som nämnts ovan.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

Tillträde: 2019-08-14
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare

Länk till lediga jobb i Ekerö kommun

Om Ekerö kommun

Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner
Sophie Wallebo
Chef Kulturhus- & bibliotek
0736 61 41 22

Sigrid van der Torre
DIK
0736 61 41 70

Du ansöker senast 2019-06-28 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Logga
Skolbibliotekarie

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen