pedagogjobb.se

Skoladministratör till Vitalisskolan

Företag Trosa kommun
Ort
Utgår

2019-10-10

Ansök nu

Skoladministratör till Vitalisskolan

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från de första stegen i förskolans värld, hela vägen genom grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn och elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

UPPDRAG

Skoladministratör - du är spindeln i vårt administrativa nät. 

I administratörsrollen har du ett nära samarbete med rektor, personal på skolan, och andra stödfunktioner inom kommunen. Du har även en naturlig kontakt med elever, vårdnadshavare och besökare på skolan.

I rollen ingår bland annat:

 • elev-, personal- och ekonomiadministration
 • ta emot frånvaroanmälan för elever och medarbetare
 • vikariesamordning
 • planering och inrapportering av nationella prov till SCB
 • inköp
 • koordinera introduktion av nyanställda

KOMPETENS

Vi söker en framgångsrik administratör till en roll där din organisatoriska och sociala förmåga är central. Tidigare och nuvarande kollegor kan vittna om din imponerande struktur, du kan helt enkelt skapa ordning i allt. Arbetsbelastningen kan variera över året, vilket också gör det viktigt med din förmånga att planera samt förmåga att anpassa dig efter olika typer av förutsättningar.

Förutom att vara ett administrativt ess har du en stor social förmåga och en vilja att ge bästa möjliga hjälp. Vi tror att du trivs i det personliga mötet. Besökare, vårdnadshavare, medarbetare, elever - du kommer vara en naturlig första kontakt för många där du representerar Vitalisskolan och Trosa kommun, vi kommer därför lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet. Du anpassar dig med lätthet till den person du har framför dig, och kommunicerar lika bra oavsett om det sker över telefon, i skolans korridorer eller per mail.

Eftersom du kommer hantera en mängd olika handlingar ser vi gärna att du har kunskap om offentliga handlingar och sekretess, samt om gällande lagstiftning och styrdokument inom skolområdet. 

Du är/har:

 • gymnasieutbildning, gärna med administrativ inriktning eller erfarenhet av liknande uppdrag
 • flytande i svenska i både tal och skrift
 • goda kunskaper i engelska, både tal och skrift 
 • erfarenhet av att arbeta i olika IT-system
 • god datorvana, framförallt av Officepaketet

Ditt arbete innebär att du kommer röra dig mellan olika system, har du tidigare erfarenhet från något av följande program är det meriterande:

 • Skola24
 • Visma
 • eCompanion
 • e-tjänster
 • Procapita

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde den 25 november eller enligt överenskommelse.

OM Vitalisskolan

Med skogen som granne och havet inom räckhåll hittar du Vitalisskolan, den största låg- och mellanstadieskolan i kommunen. På Vitalisskolan finns det idag cirka 410 elever från f-6 i moderna lokaler. Cirka sextio personer arbetar tillsammans med våra elever, och våra medarbetare är uppdelade i arbetslag på skola respektive fritidshem. 

Vår vision är att arbeta för att Vitalisskolan ska vara en skola där alla känner sig trygga. Vi medverkar till att utveckla barnens känsla för samhörighet, ansvar och ett livslångt lärande. Skolgården och skogen fylls dagligen med lärande, lek och aktiviteter i direkt anslutning till skolan. Ett arbetsklimat och en miljö som främjar barns hälsa ger lust och glädje till lärande. 

ÖVRIGT

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Intervjuer startar fortlöpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

VILL DU VETA MER?

För många börjar Trosa kommun som en sommarförälskelse som övergår till något mer. Våra verksamheter genomsyras av Trosaandan som är en känsla som nästan går att ta på. Det är det varma bemötandet mellan kollegor, och en chef som ser dig, ger dig ansvar och stöttar dig i din utveckling. På grund av vår litenhet har du stora möjligheter att utvecklas och göra avtryck, och har alltid nära till kollegor, näringsliv och medborgare. 

Trosa kommun växer som bostadsort och vi söker medarbetare till våra skolor i Trosa. Skolorna i Trosa kommun vill ha personal som har en mix av åldrar, kön och bakgrund för att få en större mångfald och många förebilder för våra barn. 

Vi arbetar ständigt för att skapa engagemang och arbetsglädje och vi är väldigt stolta över att Trosa kommun i flera år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKL (Sveriges kommuner och landsting, HME). 

Läs mer om grundskolan i Trosa kommun här. 
 

Kontakt:

Katarina Johansson, Rektor Vitalisskolan

0156-52071

katarina.johansson@trosa.se

Dela detta jobb

Skoladministratör till Vitalisskolan

Trosa kommun