pedagogjobb.se

Logga

Skoladministratör till Stora Högaskolan 7-9

Ort
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Skoladministratör till Stora Högaskolan 7-9

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum. 

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Stora Högaskolan ligger naturskönt belägen mitt i Stora Höga samhälle mellan Hakefjorden i väster och Svartedalen i öster. Skolan har gångavstånd till bussar och tåg. Den är kommunens största grundskola med knappt 800 elever från förskoleklass till skolår 9. Stora Högaskolan är en till synes stor skola där det personliga mötet är påfallande nära och en viktig del i vårt arbete, för att eleverna ska få möjlighet att växa, utveckla förmågor och intressen. Vi vill vara med och inspirera till lärande där öppenhet och delaktighet skapar förutsättningar för att våra elever ska lyckas bra i skolan. Från och med årskurs 4 har alla elever varsitt digitalt verktyg. 

Arbetsuppgifter:

Du som söker brinner för god service och vill arbeta för varje elevs bästa skola! 

Som skoladministratör är du skolans ansikte utåt och har en central och viktig roll på skolans expedition. Det är viktigt att du är kommunikativ och tycker om att samarbeta eftersom du har en nyckelroll som dagligen innebär en aktiv dialog med elever, vårdnadshavare, kollegor och skolledning. 

I tjänsten som skoladministratör ska du koordinera och ansvara för det dagliga administrativa flödet på skolan. Du kommer att vara en person som möter många olika människor och du ska i din profession vara serviceminded. 

I uppdraget ingår bland annat: 

- Elevadministrativt arbete, såsom elevregistrering, frånvarorapportering, betygshantering etc. 
- Personaladministrativt arbete, såsom kontrollera och rapportera in underlag till löneavdelningen, frånvarorapportering, skapa underlag för anställningsbeslut, vikarieanskaffning etc. 
- Ekonomiadministrativt arbete, såsom ta ut och uppdatera ekonomiska underlag, fakturahantering, beställningar etc. 
- Övrigt administrativt stöd till rektor såsom uttag av statistik, skoldokumentation, arkivering, diarieföring, administration av scheman och diverse utskick. 
- Dagliga kontakter med medarbetare på skolan, vårdnadshavare och elever och dessutom ingår du i nätverk tillsammans med övrig administrativ personal inom Sektor Utbildning för att kvalitetssäkra och utveckla de administrativa stödprocesserna inom Sektorn. 
 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration, förvaltning eller ekonomi, eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Du skall kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och ha goda grundläggande IT-kunskaper. 

En viktig del i tjänsten är att registrera och hantera uppgifter runt elevers skolgång i det elevadministrativa programmet Procapita och även i Skola24 och Unikum. Det är därför meriterande om du har yrkeserfarenhet av skoladministration och arbete i liknande system. 

Har du arbetat i ekonomisystem och har erfarenhet av fakturahantering och personaladministration ses detta också som meriterande för anställningen. Likaså erfarenhet av lönesystemet Personec. 

Service och bemötande är A och O i denna roll, du kommer att ha mycket kontakt med elever och personal på skolan men även med personal inom våra verksamheter och allmänhet. Det är därför viktigt att du är serviceinriktad och trivs med att ha kontakt med många människor. 

Vi vill att du är positiv och stabil till ditt sätt. Du är strukturerad, noggrann och har god planeringsförmåga. Du behöver vara stresstålig, kunna hantera arbetet både vid hög såsom vid låg arbetsbelastning samt klara av att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. 

Omfattning: 80 % 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kommer att ske under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag!
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-31

Arbetsgivarens referensnummer: A858057

Upplysningar lämnas av:

Johan Mårtensson
Biträdande rektor
Telefon: 0303 732957
E-post: johan.martensson@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel 
Telefon: 0303-73 00 00

Dela detta jobb

Logga
Skoladministratör till Stora Högaskolan 7-9

Stenungsunds kommun