pedagogjobb.se

Logga

Skoladministratör till Kyrkenorums f-6 skola

Ort
Utgår

2019-03-22

Ansök nu

Skoladministratör till Kyrkenorums f-6 skola

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum. 

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kyrkenorumskolan ligger vackert belägen i Kyrkenorum, ett område i östra Stenungsund. I omgivningarna finns härliga naturområden och det är cykelavstånd till hav, simhall och ishall. På skolan finns det ca 375 elever från förskoleklass t.o.m. åk 6, samt fritidshem. 

 

Arbetsuppgifter:

Du som söker brinner för god service och vill arbeta för varje elevs bästa skola! 

Som skoladministratör är du skolans ansikte utåt och har en central och viktig roll i skolans expedition. Det är viktigt att du är kommunikativ och tycker om att samarbeta eftersom du har en nyckelroll som dagligen innebär en aktiv dialog med elever, vårdnadshavare, kollegor och skolledning. 

I tjänsten som skoladministratör ska du koordinera och ansvara för det dagliga administrativa flödet på skolan. Du kommer att vara en person som möter många olika människor och du ska i din profession vara serviceminded. 

I uppdraget ingår bland annat: 

• Elevadministrativt arbete, såsom elevregistrering, frånvarorapportering, betygshantering etc. 

• Personaladministrativt arbete, såsom kontrollera och rapportera in underlag till löneavdelningen, frånvarorapportering, skapa underlag för anställningsbeslut, vikarieanskaffning etc. 

• Ekonomiadministrativt arbete, såsom ta ut och uppdatera ekonomiska underlag, fakturahantering, beställningar etc. 

• Övrigt administrativt stöd till rektor såsom uttag av statistik, skoldokumentation, arkivering, diarieföring, administration av scheman och diverse utskick. 

• Dagliga kontakter med medarbetare på skolan, vårdnadshavare och elever och dessutom ingår du i nätverk tillsammans med övrig administrativ personal inom Sektor Utbildning.

Kvalifikationer:


Vi söker dig som har eftergymnasialutbildning med inriktning mot administration, förvaltning eller ekonomi, eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Du skall kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och ha goda grundläggande IT-kunskaper. 

En viktig del i tjänsten är att registrera och hantera uppgifter runt elevers skolgång i det elevadministrativa programmet Procapita. Det är därför meriterande om du har yrkeserfarenhet av skoladministration och arbete i liknande system. 

Har du arbetat i ekonomisystem och har erfarenhet av fakturahantering och personaladministration ses detta också som meriterande för anställningen. Likaså erfarenhet av lönesystemet Personec. 

Service och bemötande är A och O i denna roll, du kommer att ha mycket kontakt med elever och personal på skolan men även med personal inom våra verksamheter och allmänhet. Det är därför viktigt att du är serviceinriktad och trivs med att ha kontakt med många människor. 

Vi vill att du är positiv och stabil till ditt sätt. Du är strukturerad, noggrann och har god planeringsförmåga. Du behöver vara stresstålig, kunna hantera arbetet både vid hög såsom vid låg arbetsbelastning samt klara av att prioritera bland dina arbetsuppgifter. 

Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad på 80-100%.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande under anställningsperioden.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-22

Arbetsgivarens referensnummer: A855345

Upplysningar lämnas av:

Helen Svanberg Wirén
Rektor 
Telefon: 0303-73 25 64
E-post: helen.svanbergwiren@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel 
Telefon: 0303-73 00 00

Dela detta jobb

Logga
Skoladministratör till Kyrkenorums f-6 skola

Stenungsunds kommun