pedagogjobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Kompetenscentrum Gotland omfattar tre olika enheter - vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad. För varje enhet finns en chef som leder arbetet. Vuxenutbildningen omfattar utbildning på grundläggande och gymnasial nivå, undervisning i svenska för invandrare, specialpedagogisk verksamhet, yrkesutbildningar på gymnasial nivå och inom yrkeshögskola. Enheten omfattar även tentamensservice för elever och medborgare. Totalt omfattar vuxenutbildningsenheten cirka 60 medarbetare varav cirka 45 är pedagoger. 

Arbetsuppgifter

En del av vuxenutbildningens uppdrag är att vara ett lärcentrum för att underlätta studier. Inom detta finns tentamensservice. I arbetsuppgifterna ingår att ta emot anmälningar, ha kontakt med andra utbildningssamordnare inför tentamen, dialog med lärare, kontakt med tentamensvakter, boka lokal, planera och administrera hela processen från anmälan till provtillfälle och distribuera prov. Då många prov är digitala krävs god kunskap inom IT och Officeprogram för att förbereda och verifiera att studenterna kommer igång med lånade verktyg.

Utöver tentamensservice kommer du vara behjälplig med andra skoladministrativa processer såsom schemaplanering, antagningsprocess, support inom ekonomi och statistik.

Du kommer ingå i ett arbetslag med bland annat skoladministratörer, receptionsvärd, IT-pedagog, vaktmästare, bibliotekarie och cafévärd.

Kvalifikationskrav

Vi söker en utvecklingsinriktad och serviceinriktad skoladministratör med mycket goda kunskaper inom IT och ekonomi.

Som skoladministratör behöver du vara serviceinriktad och flexibel, ha god samarbetsförmåga, kunna arbeta självständigt och systematiskt samt ha en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. 
Du ska vara noggrann och utifrån lagar och regler inom främst skolområdet.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta med service och ha en vilja att utveckla verksamheten. 
Du ska ha vana att kommunicera i både tal och skrift samt tycka om att jobba i en mångkulturell miljö. 
Du ska ha minst gymnasieexamen inom ekonomi, samhälle, natur, teknik eller motsvarande. 

Goda kunskaper i Windows, Officepaketet och iOS är nödvändiga. 
Erfarenhet av arbete i skoladministrativa system och iOS-miljö är meriterande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

Jesper Tammilehto
Administrativ chef, Vuxenutbildningen
0498-26 93 64

Petra Larsson
Facklig representant, Vision
0498-20 35 10

Logga

Skoladministratör, tentamensservice

Företag Region Gotland
Ort
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Dela detta jobb