pedagogjobb.se

logga

Semestervikarie till Lärcentrum Haparanda

Företag Kriminalvården
Ort
Utgår

2021-04-25

Ansök nu

Semestervikarie till Lärcentrum Haparanda

Arbetsplatsbeskrivning
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Lärcentrum är en nationell organisation för vuxenutbildning för Kriminalvårdens klienter. Vid varje anstalt och vissa häkten finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108). Anställda, behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare.

Haparanda är en anstalt med 19 platser för ungdomar i säkerhetsklass 2. Haparanda är den anstalt som ligger nordligast i landet, inte långt från Haparanda centrum.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Arbetsbeskrivning
Som sommarvikarie inom Kriminalvården fungerar du som pedagogisk handledare lokalt. I ditt uppdrag har du kontinuerlig kontakt med studerande och samarbetar med lärare över hela landet, med rektorer, studie- och yrkesvägledare och med annan personal på den lokala anstalten.

Studierna är individbaserade enligt individuella studieplaner. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov. Utbildning är en av de lokala verksamheter som kan ingå i klientens sysselsättning och påverkas av anstaltens och myndighetens säkerhetsvillkor.

Modellen med lärare på varje anstalt säkrar kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter och gör utbildningen tillgänglig över hela landet. Ledorden för Kriminalvårdens vuxenutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet.

Kvalifikationer
I din roll som pedagogisk handledare är du en skicklig pedagog med vilja och förmåga att motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik. Arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kolleger, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom att du kan arbeta självständigt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Eftergymnasial utbildning, företrädesvis inom pedagogik alternativt annan inriktning som Kriminalvården bedömer relevant
• God förmåga att informera och kommunicera, muntligt såväl som skriftligt.
• God datorvana.

Det är meriterande om du har:
• Lärarutbildning
• Erfarenhet av pedagogiskt arbete

Anställningens omfattning
Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 3-6 månader

Tillträde snarast enligt överenskommelse
Placeringsort Haparanda

Tidsbegränsat till: 2021-08-15

Ansökan
Ansök senast: 2021-04-25
Referensnummer: C52476

Ansökan görs digitalt via rekryteringsverktyget Visma Recruit

Lön
Löneform: Månadslön
Individuell lönesättning tillämpas

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt
Kontaktperson

Olof Vahlström
Rektor
076 106 25 53

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Lars Jonsson
Saco-S LR
077-228 08 00

Sandra Lindblom
OFR/ST
072-7304230

Dela detta jobb

logga
Semestervikarie till Lärcentrum Haparanda

Kriminalvården