pedagogjobb.se

Logga

Sektor Utbildning söker specialpedagog till Skolfam

Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-12

Ansök nu

Sektor Utbildning söker specialpedagog till Skolfam

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum. 

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid. 

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar. 

Sektor Utbildning i Stenungsund omfattar 16 förskolor och 10 grundskolor med tillhörande Skolbarnomsorg och Grundsärskola. I Sektorn ingår även Gymnasium, Vuxenutbildningen, Arbetsmarknadsenhet, Kultur- och Fritid. 

I Sektor Utbildning finns en Centralt organiserad barn- och elevhälsa, och i denna är Skolfam organiserad. Skolfam är en samfinansierad verksamhet mellan Sektor Utbildning och Sektor Socialtjänst, tillsammans har vi ett gott och nära samarbete. I den Centralt organiserade barn- och elevhälsan finns andra samfinansierade verksamheter så som Skifo och Familjecentralen; men här finns även kommunens Skolpsykologer, Skolkuratorer, Studie- och yrkesvägledare, Skolsköterskor, Logoped och Specialpedagoger anställda. 

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som är specialpedagog och som brinner för samverkan kring utsatta barns skolsituation! 

Skolfam är en nationell modell som syftar till att skapa bättre framtidsutsikter och stärka skolresultat i grundskolan för familjehemsplacerade barn. Skolfam bygger på principen att samverka för att förebygga misslyckande i skolan. 

Som specialpedagog ingår du i ett Skolfam-team tillsammans med en psykolog och familjehemmens socialsekreterare. Teamets uppdrag är att tillsammans göra en individuell kartläggning av barnets förutsättningar att klara skolan samt ta fram förslag på åtgärder för att ge barnet optimala förutsättningar att nå kunskapsmålen. Skolfam-teamet följer barnets utveckling i skolan över tid och initierar de insatser som behövs. Som specialpedagog i teamet bidrar du med pedagogisk kompetens.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga, samtidigt som du har ett eget "driv" och kan arbeta självständigt. Du ser fördelar med att arbeta i team och kan tillföra specialpedagogisk kunskap och erfarenhet genom konsultation och handledning. Du har förmåga att skapa goda möten med både barn och vuxna. 

Stresstålighet, flexibilitet, organisatorisk förmåga, förutseende, lyhördhet, prestigelöshet, mod och ödmjukhet är förmågor som du också bör ha. 

Du är specialpedagog med erfarenhet av att arbeta i grundskolan Du har vana av att göra pedagogiska utredningar och att testa barn. Ditt förhållningsätt ska vara inriktat på att söka styrkor och resurser och betona individens möjligheter till utveckling i såväl skolarbete som beteende och samspel. Förmåga att tänka kring forskningsresultat/utvärdering är ett plus. 

Körkort erfordras. Arbetet medför resor till skolor och familjehem i andra kommuner. 
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Omfattning: 60%, vikariat under 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske kontinuerligt under ansökningsperioden. 
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-08-12
Arbetsgivarens referensnummer: A891278

Upplysningar lämnas av:

Anette Karlsson
Enhetschef
Telefon: 0303 732555
E-post: anette.karlsson@ stenungsund.se

Pernilla Lundmark
Enhetschef Barn och Elevhälsa
Telefon: 0303-73 28 81
E-post: pernilla.lundmark@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel 
Telefon: 0303-73 00 00

Dela detta jobb

Logga
Sektor Utbildning söker specialpedagog till Skolfam

Stenungsunds kommun