pedagogjobb.se

Logga

School Counsellor

Ort
Kategorier
Utgår

2020-07-15

Ansök nu

School Counsellor

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 37 schools and around 26,800 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Internationella Engelska Skolan (IES) i Kista söker en Kurator, på heltid, som tillsammans med vår nuvarande kurator ansvarar för det psykosociala arbetet på skolan.

IES i Kista ligger nära Kista Galleria och kommunikationer såsom tunnelbana och ett flertal busslinjer. Skolan har över 900 elever i år 4-9 och runt 100 medarbetare. Skolan erbjuder en tvåspråkig utbildning på svenska och engelska.   

Alla medarbetare erbjuds en pedagogisk frukost och lunch samt är försedda med egen mobiltelefon och dator. Som anställd på IES Kista har du även tillgång till parkering. Skolan är belägen i nyrenoverade lokaler som stimulerar till en god arbetsmiljö.

Kuratorn ingår i skolans Elevhälsoteam, sk. Student Care och har nära samarbete med övrig personal. Du kommer att förstärka vårt nuvarande elevhälsoteam som består av, samordnare, studie- och yrkesvägledare, kurator, två skolsköterskor, specialpedagog samt speciallärare. Teamet leds av biträdande rektor. Varje vecka sker gemensam planering och uppföljning tillsammans med övriga medarbetare i elevhälsoteamet.

Dina arbetsuppgifter:

Vi söker dig som är kurator med intresse och erfarenhet av att arbeta i en flerspråkig miljö med höga akademiska förväntningar.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att arbeta med elever i åk 4-9 (uppdelade årskurs mellan båda kuratorerna), handledning av personal kring elever, stöd åt föräldrar samt att samverka med andra myndigheter och organisationer. 

För att trivas på IES Kista ska du vara en trygg, flexibel och engagerad som person. Du kan ta egna initiativ och ordna ditt arbete på ett strukturerat och professionellt sätt.

Vi söker någon som vill bli en del av vårt nuvarande elevhälsoteam och är intresserad av att utveckla och förbättra skolans arbete tillsammans.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet från socialt arbete med inriktning mot barn och ungdomar. Erfarenhet av arbete som skolkurator är meriterande.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Stor vikt läggs ner vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde 2020/08.

Skicka din ansökan (CV och personligt brev) via mail till Lydia.asgodom.kista@engelska.se och Nadin.saad.kista@engelska.se.

Dela detta jobb

Logga
School Counsellor

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB