pedagogjobb.se

Samordnare Integration till Klaraskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-09

Ansök nu

Samordnare Integration till Klaraskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Klaraskolan är en relativt ny verksamhet som startades höstterminen 2018. Skolan är byggd för 500 elever i åk 6-9. Eleverna kommer från Snöstorpsskolan och Andersbergsskolan, två socioekonomiskt vitt skilda bostadsområden i Halmstad. Förutsättningarna som skolan har är unika i vår kommun. Detta ger oss stora möjligheter att varje dag arbeta med integration, samhällsfrågor och social hållbarhet. Som medarbetare på Klaraskolan ser vi att du har ett aktivt medledarskap och tar ansvar för skolans gemensamma utveckling. Under den korta tid skolan varit igång har sammanhållningen och samverkan stärkts på ett mycket positivt sätt. Om just du blir vår nya kollega kommer du att välkomnas till en gemenskap som kännetecknas av ett stort engagemang, en strävan efter att ständigt bli bättre på det vi gör, humor och värme! Vi hoppas att just du vill vara en ny medarbetare i vårt gemensamma uppdrag att skapa trygghet, utveckling och lärande för eleverna på Klaraskolan!

Arbetsuppgifter

Vi söker en samordnare som tillsammans med oss kan vara drivande i utvecklingen av Klaraskolan och då särskilt i arbetet för social hållbarhet. Uppdraget har fokus på att strategiskt samordna och utveckla insatser på skolan för framförallt integration men även föräldrasamverkan. I rollen som samordnare skapar man struktur, samlar och sprider kunskap, möjliggör samverkan och bidrar till helhetssyn och effektivitet. Arbetet är självständigt och det ges stora möjligheter att tillsammans med kollegor i egna verksamheten och på andra skolor utforma arbetet. Tjänsten och uppdraget är nytt på Klaraskolan, vilket ger dig stora möjligheter att påverka uppdragets utformning. Du kommer även vara en del av skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer

Relevant akademisk utbildning som exempelvis beteendevetare, folkhälsovetare, socialpedagog eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du behöver: kunna samarbeta kunna hantera olika beteenden, situationer och konflikter ha empati och vara ansvarstagande arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänsten erfarenhet av att samordna och driva utvecklingsarbete mycket god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi ser det som självklart att du bidrar till gott arbetsklimat. För att göra ett bra arbete behöver du vara strukturerad, flexibel, resultatinriktad och ha analytisk förmåga. Att arbeta självständigt, samarbeta med andra och prioritera arbetsuppgifter är andra viktiga förutsättningar för att nå bra resultat. B-körkort krävs då anställningen innebär vissa förflyttningar. Meriterande är tidigare arbete med barn och ungdomar, gärna på skola.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Tillträde : 20-09-01 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2020-07-16
Ansök senast
2020-08-09

Upplysningar

  • Magnus Ljungdahl, Rektor
    Telefon: 076 769 99 75

Ansökan

Referensnummer
C40087 - 2020

Övrig information

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Samordnare Integration till Klaraskolan

Halmstads kommun barn- och ungdomsförvaltning