pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Samordnare för studenter med funktionsnedsättning

Ansök nu

Samordnare för studenter med funktionsnedsättning

Vill du anta utmaningen att vidareutveckla högskolans verksamhet riktad till studenter med funktionsnedsättning? Vi söker dig som är lösningsfokuserad, lyhörd och har ett stort engagemang och intresse för att hjälpa och stödja. 

Som samordnare för studenter med funktionsnedsättning ingår du i avdelningen Studentcenter. Avdelningen har som huvuduppgift att ge presumtiva studenter och befintliga studenter bästa möjliga stöd och service för att underlätta studiegången och stärka studenterna inför sina kommande yrkesval. Inom avdelningen finns följande områden: Högskoleadministration, Reception, Alumnsamordning, International Relations, Studenthälsan samt Studie- och karriärvägledning. 

Arbetsuppgifter

På Högskolan Kristianstad arbetar vi aktivt för att erbjuda alla våra studenter möjlighet att studera på likvärdiga villkor i en välfungerande studiemiljö präglad av tillgänglighet. Nu söker vi en person som kan ta huvudansvaret för samordning av stöd till studenter med funktionsnedsättning. Du kommer också att ha ett särskilt ansvar som mentorssamordnare och där tillhörande arbetsuppgifter. I anställningen ingår även att vara ett stöd till studenterna i de datorbaserade stödprogram som finns tillgängliga. Arbetet kräver kontinuerligt samarbete med studie- och karriärvägledare, programområdesansvariga samt medarbetare kopplat till Lärverkstäder. 

Dina arbetsuppgifter innebär att du är kontaktperson för studenter med funktionsnedsättning som är i behov av anpassning och stöd under sina studier samt för presumtiva studenter som inför sina studieval vill veta mer om vilket stöd som finns tillgängligt. Du förmedlar kompensatoriska och pedagogiska stödåtgärder till studenter med många olika funktionsnedsättningar. Du är en länk mellan studenterna och lärare samt bistår med information till kursansvariga som kan vara till hjälp vid framtida kursutvecklingsarbete för att på så sätt tillgänglighetsanpassa kurserna i den mån det är möjligt. 

Du handlägger inkomna ansökningar om stöd, har kartläggningssamtal med studenter samt informerar om det generella stödet som erbjuds vid t.ex. Lärverkstäderna och det särskilda pedagogiska stödet som högskolan kan erbjuda. Vidare stödjer du studenten i kontakten med utbildningarna. Du samordnar mentorsverksamheten vilket innebär att rekrytera och utbilda nya mentorer, att ha uppföljning och utbilda befintliga mentorer, att starta upp mentorsuppdrag för student och mentor, samt eventuellt ha egna mentorsuppdrag. Arbetet innebär också viss handledning till studenter i hur datorbaserade stödprogram kan användas i studierna. 

Behörighet och kvalifikationer

Du har lägst en kandidatexamen inom något av följande områden; beteendevetenskap, specialpedagogik, studie- och yrkesvägledning eller motsvarande eller lärarutbildning. Utbildning med inriktning på läs- och skrivsvårigheter och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt samtalsmetodik är meriterande. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med stöd åt personer med funktionsnedsättning och ha god inblick och förståelse för vad det kan innebära i en utbildningsmiljö. Du ska känna dig lockad av utmaningen att vidareutveckla högskolans verksamhet riktad till studenter med funktionsnedsättning. 

För att fungera i denna roll krävs att du är serviceinriktad, lösningsfokuserad och van att arbeta strukturerat och organiserat. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och lösningsfokuserat och att du har goda färdigheter i samtalsmetodik. Du måste vara lyhörd och ha ett stort engagemang och intresse för att hjälpa och stödja människor. Vidare ska du ha god samarbetsförmåga och utvecklingskraft. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska både i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Tillträde snarast möjligt.  Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag är 2022-06-29.

Upplysningar om anställningen lämnas av

Martin Ackefelt, chef för Studentcenter, 044-250 39 40

Monika Shehadeh, studie- och karriärvägledare, 044–250 32 4

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

Arbetsplats Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är Sveriges mest sökta högskola med några av landets mest attraktiva utbildningar. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 50 program och 270 fristående kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Samordnare för studenter med funktionsnedsättning

Högskolan Kristianstad