pedagogjobb.se

Samisk koordinator - minoritetssamordnare

Företag Vindelns kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-04-14

Ansök nu

Samisk koordinator - minoritetssamordnare

Vindelns kommun tillhör samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att kommunen särskilt ska skydda och främja de samiska språken och den samiska kulturen. Kommunen ska bland annat erbjuda förskola och äldreomsorg helt eller delvis på minoritetsspråket. En medborgare ska också kunna använda sitt språk i kontakter med kommunen och samerna ska ha inflytande i frågor som berör dem. Kommunen ska även följa grundskyddet för alla nationella minoriteter.

I uppdraget ingår att arbeta och informera kring alla Sveriges nationella minoriteter men eftersom Vindelns kommun är en samisk förvaltningskommun är en stor del av arbetsuppgifterna riktade mot den samiska befolkningen. Dina arbetsuppgifter spänner över alla kommunens verksamheter och innebär nära samarbete med både de samiska föreningarna och den samiska befolkningen. Som samisk koordinator har du budget- och redovisningsansvar till sametinget och kommunen. Du är sammankallande och drivande i det interna arbetet och ansvarar för uppföljning och utvärdering av samiska aktiviteter och insatser. I dina arbetsuppgifter ingår även att representera Vindelns kommun i lokala, regionala och nationella sammanhang. Anställningen avser en tillsvidareanställning på deltid, ca 50%. Arbete på kvälls och helgtid kan förekomma.

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller andra kvalifikationer som arbetsgivaren anser lämpliga för arbetsuppgifterna. Vi lägger stor vikt vid dina personliga erfarenheter, sociala förmåga och etablerade kontakter i olika samiska nätverk. Att du är förtrogen med samisk kultur och historia ser vi som en självklarhet. Har du kunskaper i någon av de samiska varieteterna ser vi det som meriterande. Som person är du driven och engagerad i ditt arbete. Du ska kunna kommunicera mål och samarbeta med aktörer såväl inom som utanför kommunen. Utifrån redovisningsansvar är erfarenheter av såväl budgetansvar och Officepaketet något som du måste ha. Det är också meriterande om du tidigare har arbetat med administrativt eller socialt arbete.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning tillför verksamheten. Vi hoppas att du som har en annan kulturell bakgrund söker jobbet, för vi tror att olika kulturella kompetenser kompletterar varandra och utvecklar verksamheten. 

Den som söker jobb i Vindelns kommun får gärna ha intresse av att även tjänstgöra som deltidsbrandman. Kontakta räddningstjänsten om du är intresserad av att arbeta som brandman.

Denna rekrytering sker helt genom Vindelns kommuns försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Vänligen respektera detta.

Ansökan sker via länken nedan. 
 
Körkort klass B - Bil. 
 
Varaktighet/Arbetstid    Arbetsgivare
Deltid
Tillsvidare    Vindelns kommun
 
Lön    Postadress
Månadslön 
Ange löneanspråk i ansökan    Kommunalhusvägen 11
92281 VINDELN 
 
Ansökan     
Sista ansökningsdag: 2019-04-14
Ange referens: 19-22
 
Kontaktpersoner
Administrativ chef Eric Thorstensson, 070 369 13 00
Fackliga kontaktpersoner
Vision Anna Sandgren, 0933-140 23

Dela detta jobb

Samisk koordinator - minoritetssamordnare

Vindelns kommun