pedagogjobb.se

Sakkunnig inom grundskola till avd. Förskola och grundskola

Ort
Utgår

2020-09-22

Ansök nu

Sakkunnig inom grundskola till avd. Förskola och grundskola

Sista ansökningsdatum: 2020-09-22
Referensnummer: 5587

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Hanna Örtegren, HR-konsult, 013-29 47 61, Hanna.Ortegren@linkoping.se

Christel Horsak, Verksamhetschef Förskola och grundskola, 013-26 26 54, christel.horsak@linkoping.se

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare SSR, 013- 20 78 54

Magnus Thor, Ordförande Sacorådet i Linköpings kommun, 013-207743

 

 

Om arbetsplatsen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen består av en barn- och ungdomsavdelning, en bildningsavdelning samt avdelningen för arbetsmarknad och integration. Avdelningen Förskola och grundskola ansvarar över förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem inom kommunen. Avdelningen söker nu en sakkunnig med inriktning mot grundskola. 

Arbetsbeskrivning

Din huvuduppgift som sakkunnig är att arbeta med utveckling och kvalitetsfrågor såsom uppföljning och utvärdering inom ansvarsområdet grundskola. Du som sakkunnig är föredragande inom ditt ansvarsområde i barn- och ungdomsnämnden i olika beslutsärenden. Tjänsten innebär även att vara väl förtrogen med och uppdaterad i styrdokument och riktlinjer för berörda verksamheter, att arbeta med prognoser och resultat samt delta i uppföljningar av verksamheternas kvalitet. Som sakkunnig genomför du utredningar inom ditt ansvarsområde, skriver och tar fram beslutsunderlag samt svarar på motioner och inkomna förslag. I ditt arbete har du kontakt med medborgare, politiker och medarbetare inom den egna verksamheten. 

Som sakkunnig arbetar du direkt underställd Avdelningschefen för Förskola och grundskola och på uppdrag av denne. Du ingår i ett arbetslag som består av fem sakkunniga inom olika områden. I arbetslaget förs kontinuerliga dialoger för att stödja varandra inom de olika ansvarsområdena, vilket bidrar till en ökad säkerhet inom respektive område.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har arbetslivserfarenhet som lärare i grundskolan. Har du erfarenhet av en skolledande roll eller annan roll som innefattar ledarskap anses det som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation eller myndighet. Då tjänsten innefattar kontakt med medborgare, politiker och medarbetare inom kommunen via både telefon, mail och i person är erfarenhet av service och ett kommunikativt arbete eftersträvansvärt.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska samt engelska språket då arbetsuppgifterna kräver det. 

Som person har du god samarbetsförmåga och ser möjligheter i att samverka med politiker, tjänstemän och andra aktörer och myndigheter. Du arbetar strukturerat och planerar, organiserar och prioriterar ditt egna arbete på ett effektivt sätt mot gällande tidsramar. Du har en kommunikativ förmåga både muntligt och skriftlig och producerar egna presentationer och dokument av hög kvalitet. Vidare leder och motiverar du andra för att effektivt nå gemensamma mål och har lätt för att skapa engagemang och delaktighet. 

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5587

Dela detta jobb

Sakkunnig inom grundskola till avd. Förskola och grundskola

Linköpings kommun